reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

reklama
mitaginka mysle ze na tym etapie juz zacznij od 2, chyba ze bedziesz je jeszcze zageszczac lub stosowac mleko AR to nr 3 - jezeli o TT chodzi bo w tych moge pomoc ;-)

myślałam o AR, bo Tysia ulewa, ale nie wiem czy to już calkiem jej nie zniechęci...? może lepiej zwykłe, skoro w ogóle nie lubi butli...?

Mitaginka jak niewiele ulewa to zwykłe mleko , bo AR jest tylko do 6 mca później i tak musiałabyś przestawiać na zwykłe. Co do smoczka to myślę, ze możesz od 2 zacząć, na jedynce będzie mało lecieć i mała będzie się wkurzać. No chyba , ze zdecydujesz się na AR to te z Bebilonu (nie wiem jak inne) gęstnieje i trzeba trójprzepływowy.

My właśnie jesteśmy teraz na etapie przestawiania z AR na zwykłę i mamy teraz 2 łyżeczki AR 4 zwykłego i uff bez ulewań. Dziś będzie już 1 miarka na 5.. zobaczymy.

Morgaine u nas mały dostaje picie z tych butelek Butelka NUK z myszką miki!! Czerwona!! (1768408992) - Aukcje internetowe Allegro to te same prawda? chociaż mleka i kaszki je z aventu to do picia odpowiada mu ten.

Justi powiedz mi jak długo już przestawiasz z AR na zwykłe bo my jestemy na pepti i lekarka tez kazała nam przechodzić już na HA i jak nie bedzie zadnych problemów to na zwykłe, ale ja nie wiem ile ma trwac takie przejscie jak teraz daję jej 2 miarki HA i 3 pepti to przez ile taka proporcje dawac tydzien czy zadługo ? i zwiększyć na 3 Ha i 2 pepti czy jak?

ja co dobe zmniejszałam o 1 miarkę AR i zwiększałam zwykłe, bo nie ulweał, ale u mnie na bieżąco widać czy dobrze toleruje. Przy Rafale - tez miał pepti przechodziłąm co 2 doby z 6 miarek (1/5, 2/4, 3/3 itd) więc trwało to 2 tyg. WYdaje mi się , ze wystarczy. Stopniowo będziesz widziała czy się coś dzieje.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry