reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

Morgaine, może jej się unormuje. Moja jak przeszła na mm to też na początku jadła co 2,5 godziny albo nawet co 2, tak jakby jeszcze dawnym systemem. Ale powoli się nauczyła przerw 3 godzinnych albo dłuższych.

A ja już nie wiem co podawać, żeby mi noc przespała. Kleik dostaje a i tak się budzi ok 3 w nocy na butlę. Bez kleiku to samo, bo wczoraj na noc zjadła tylko 60 ml i też pobudka o 3 była :p Czyli kleik w naszym przypadku nic nie daje.

reklama
dziewczyny a co powiecie jak moja Nadia zjada 5x po 100-120max, i ze 2 x po 50ml herbatki. Ona normalnie nie ma apetytu, bawi sie pod koniec butelką, uśmiecha...tylko nie je.

nadal waży 6kg...tempo przybierania zawrotne, tak jak i ilość zjadanego mleka:-(

ehh antonia chyba nie ma sie co przejmowac za bardzo. kazde dziecko inne. moja rosnie jak na drozdzach, no przeciez nie bede jej mleka zalowala! jak jest spokojna i nie jęczy to chyba jej tyle po prostu wystarcza...

no dzieki za odp. mam nadzieje ze mojej tez sie unormuje. na razie daje jej herbatke pomiedzy karmieniami no bo cieplo jest to na pewno jej sie chce pic...
2 godz. minely od karmienia. takze jeszcze z godz spokojnie ja przetrzymam... i potem moze spanko... :)

Antonina wydaje mi sie ze 6kg to nie jest malo chyba jej po prostu tyle mleka wystarcza..moj maly wazy 6400 wiec nie tak duzo wiecej..nie uwazam ze slabo przybiera..niektore maluchy sa na 3 centylu a inne na 99 taka ich uroda :-)
Morgaine ja sobie dalam spokoj z przetrzymywaniem bo wiecej placzu niz to warte ;-)

jak szukałam w necie to wyszło mi, że Tysia waży za mało (waży 6kg), ale ur się 2960, ma drugi podbródek i jest kluseczką. Co innego jakby ur się z wagą 5kg i dopiero kg przytyła ;)

ja tego nie ogarniam, niby Natka koło 50 centyla wyszła jak test zrobiłam teraz, no ale jest nawet Mitaginka różnica jak się dziecko 4kg rodzi i ma 50 cm a 60cm, w pierwszym przypadlu też niezła klucha;)

reklama
Do góry