reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

Przy Rafałku przechodziłam jak miał około pół roku z pepti na Isomil, a jak miał ponad rok z Isomil na zwykłe. Przechodziłam na Isomil bo na pepti zaczął źle reagować. Z tego co Pamiętam na Isomil przechodziłam dośc szybko a z Isomilu na zwykły bebilon trwało to tak jak pisałam około 2 tyg.

Jesli lekarka powiedziała, ze na HA to może tak lepiej. I moim zdaniem codziennie zmniejszaj dawkę (czyli najpierw 4/1 później 2/3,3/2,4/1 i masz już samo HA. Jesli byś wolała od razu na zwykłe to możesz spróbować ale niech to trwa dłużej czyli po 2 doby na wskazanych miarkach czyli 2 doby 1/4, 2 doby 2/3 itd. Będziesz obserwować jak nic nie będzie się działo to można na zwykłe przejść.

reklama
Justi powiedz mi jak długo już przestawiasz z AR na zwykłe bo my jestemy na pepti i lekarka tez kazała nam przechodzić już na HA i jak nie bedzie zadnych problemów to na zwykłe, ale ja nie wiem ile ma trwac takie przejscie jak teraz daję jej 2 miarki HA i 3 pepti to przez ile taka proporcje dawac tydzien czy zadługo ? i zwiększyć na 3 Ha i 2 pepti czy jak?
akkm ja przy starszaku dopiero jak miał 14 mcy zrezygnowałam z pepti!! tak długo miał skazę, w większości przypadków do roku przechodzi a ja musiałam 2 nawet chyba 3 mce dłużej stosować, także ostrożnie próbuj to przechodzenie...tzn po jednej miarce dosypuj normalnego i obserwuj każdą zmianę. ja bym przynajmniej uważała...

justi tak to ta butelka. z tym że jak Niko był mały to była edycja z Krecikiem:) dużo fajniejsze.... tzn. mniejsza komercha ;-)

dziewczyny na ile starcza wam pudelko mleka 450g ?? ile wasze dzieci pija na noc a ile w nocy czy w dzien ?? musialam przejsc na mm maly cyca odrzucil podczas choroby butelki toleruje TT mam duza i mala musze do kupic pytanie ile??

jankesowa my mamy puszki 900g to wystarcza mniej wiecej 5-7 dni zalezy jak czesto sie budzi w nocy...w tej lyzeczce jest teoretycznie 4,5g wiec 200 lyzeczek w opakowaniu :-) wiec u Ciebie polowa...zobacz jak zje jednego dnia i sobie mniej wiecej policzysz co ile dni musisz kupic puszke :-)
mlody pije zwykle 5 razy w dzien 150-180ml i 1-3 w nocy 90-120 (wypilby wiecej ale ja powoli zmniejszam dawke :-D )
aaa mam 3 duze butle i 2 male ale malych juz nie uzywam praktycznie

wilmek :) bo kupilam wczoraj rano a dzis jak tak patrze w to pudelko to szalu nie ma no ale okaze sie w praniu :) myslalam wlasnie zeby miec 3 duze butle :tak:

my choć na cycu to myślę,że taka paczuszka na 2 maks 3 dni, jeszcze zależy czy inne rzeczy wcina i jak dużo,ja mam zapas mm jak był okres 3 dni,ze piła, mieliśmy bebiko i jak zobaczyłam,że w biedronie zdrożało z 12 na 17 zł z dnia na dzień to w rosmanie za 11 zł kupilam duży zapas, a teraz stoi,no ale do roku może jeszcze wypije:szok:

my tak jak wilmek. Puszka 900g i starczy na 5-6 dni. Ostatnio na 5 bo po 210 za kazdym razem robie.

mam 6 butelek w tym 5 duzych i 1mala. Mala mam tylko do picia soczkow, herbtek.;-)

Ja też mam TT i mamy 3 duże butle i jedna małą TT, ale już jej nie używamy. Do picia mały avent albo kubek niekapek TT. Butli kiedyś moim zdaniem nie wystarczało, bo trzeba było ciągle wyparzać. Ale już nie wyparzam - to raz, a dwa - Gaba z butli je tylko 3 razy dziennie, więc akurat starcza.
A co do mleka to nam teraz starcza na 4-5 dni puszka. Kiedyś szło w 3 dni mleko ;P Ale teraz już 3 razy dziennie to na dłużej starcza.

ja mam 5 dużych TT i 3 małe
mleko starcza nam na jakieś 5 dni Maja pije mleko tylko 3 x dziennie po 180 czyli 6 miarek mleka + 2 miarki kleiku ryzowego bądź kukurydzianego nieraz np teraz jak jest marudna (zęby) to jeszcze ok 4 rano ale juz samo mm

jakie macie rozmiary smoczków?

reklama
wy karmicie butla tylko 3 razy dziennie?
a reszta to pokarmy stale -obiadki, deserki, kaszki itp?

bo moj to

7.00 - butla z 120ml wypije
8.00 - miska kaszki
10/11.00 - butla 210 - wypije ze 180ml czasami tylko 210.
13.00 - obiadek
15.00 - butla
16/17 - jogurt lub jakis deserek
18.00 - butla na dobranoc 210ml
3.00 w nocy - butla 210ml

to wychodzi 5 butli dziennie i 3 normalne posilki :szok: to jak wy karmicie ze tylko 3?

Do góry