reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butlą

a my uczymy się pić mm, pierwsze próby były porażką, ale już coraz lepiej, młoda umie wypić już 60-70ml mm ;) potem zapija cycochem :) narazie pijemy tak raz dziennie coby brzuszek oswoić ;)

Jakie smoczki macie do butelek? z iloma dziurkami?

WIesz co F dostaje trójprzepływowy (ale jest na mleku zagęszczonym) a picie dostaje z '2, więc pewnie zwykłe mleko tez z '2 , albo z'3 ale zacznij od 2 zeby się przyzwyczaiła:) tak mi się wydaje:)

reklama
Mój Łukaszek nadal na cycu ale dostaje go 4 albo 5 razy dziennie.Raz dostaje butle nan z kleikiem kukurydzianym bądź kaszką jabłkową i raz obiadek:) Niedługo i tak na butle przejdę bo zaczyna mi maleć ilość pokarmu ale na razie dajemy rade i mały ładnie przybiera :)

hihihihi ja to w ogóle hardcore zrobiłam, najpierw z 1ki aventu.....ale nie chciała pić, kupiłam trójprzepływowy :) to bidna się krztusiła, no to kupiłam 4kę ;) coby jej leciało :) i tak pije narazie, teraz kupiłam dwie butle duże i tam są 2ki......co za matka ze mnie ;)

hihihihi ja to w ogóle hardcore zrobiłam, najpierw z 1ki aventu.....ale nie chciała pić, kupiłam trójprzepływowy :) to bidna się krztusiła, no to kupiłam 4kę ;) coby jej leciało :) i tak pije narazie, teraz kupiłam dwie butle duże i tam są 2ki......co za matka ze mnie ;)

:-D:-D to taka proba co by mala do butli zniechecic? :-D:-D

Dziewczyny,muszę zacząć przyuczać Tysię do butli, skoro za 1,5 mc-a wracam do pracy...mam w domu butelki Avent, ale ich nie chce. Może inna jej podpasuje. Tylko jaka? I jaki smoczek? Proszę o porady, bo ja zielona w temacie

Dziewczyny,muszę zacząć przyuczać Tysię do butli, skoro za 1,5 mc-a wracam do pracy...mam w domu butelki Avent, ale ich nie chce. Może inna jej podpasuje. Tylko jaka? I jaki smoczek? Proszę o porady, bo ja zielona w temacie
Josh po cucu tylko TT tolerowal. wiem ze wy macie jeszcze NUKa z typu szrokich :-)

Tymko ciągnie tt ze smokiem 2, lovi też tolerował, ale bardziej z tt zadowoeni jesteśmy, no i chyba najbardziej cyca przypomina smok.

reklama
ja myślę,ze musisz sama próbować, każde dziecko inne preferencje ma;) słyszałam jeszcze,że dr brown jest fajny, mam ale u nas nie chodziło o butelkę tylko o smak mleka,więc nie korzystałam, do każdej butelki musisz od razu kupić smoczek, bo wszystkie standardowo mają 1

Do góry