reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie butelką

u nas kaszka odniosła sukces;-)

pierwsza próba nic nie dała niewiem czemu ( jadł o 20,24,3,6)

teraz o 20 daje do mleka 2 miarki kaszki ryżowej Nestle po 4 miesiącu ( jedzonko jest o 1, 5, 8):-) jak dla mnie super.... mogę powiedziec ze się wysypiam bo chodze o 21;-)

reklama
Syla- to to super! Niestety u mnie bez zmian. Dzisiejsza noc to już w ogóle:baffled:. Wczoraj od wieczora same strzały petard, mały się ciągle wybudzał i kręcił. Wstawałam znów co godzinę. :baffled: Próbowałam bagatelizować stękanie jak Liiviia- ale kiedy nie wstałam od razu to właczała się za chwilę syrena i ryk....:baffled:
Dodanie kaszki nie zmienia u nas nic...:sorry2: Taki t rok mojego synka, żeby nie dać mamie pospać. Na dodatek pobudki sa już o 6 rano...:baffled:

Syla- to to super! Niestety u mnie bez zmian. Dzisiejsza noc to już w ogóle:baffled:. Wczoraj od wieczora same strzały petard, mały się ciągle wybudzał i kręcił. Wstawałam znów co godzinę. :baffled: Próbowałam bagatelizować stękanie jak Liiviia- ale kiedy nie wstałam od razu to właczała się za chwilę syrena i ryk....:baffled:
Dodanie kaszki nie zmienia u nas nic...:sorry2: Taki t rok mojego synka, żeby nie dać mamie pospać. Na dodatek pobudki sa już o 6 rano...:baffled:

jeszcze tylko z dwa lata i się wyspisz:-D

u nas kaszka odniosła sukces;-)

pierwsza próba nic nie dała niewiem czemu ( jadł o 20,24,3,6)

teraz o 20 daje do mleka 2 miarki kaszki ryżowej Nestle po 4 miesiącu ( jedzonko jest o 1, 5, 8):-) jak dla mnie super.... mogę powiedziec ze się wysypiam bo chodze o 21;-)
to swietnie:tak::-)

Mam pytanko, jak udało się przekonać dziecko do jedzenia z butli ? Moja mała odrzuca wszystkie smoczki (wypróbowałam kilka) po prostu dramat, cały czas w domu tylko siedzę z młodą uwieszoną u piersi echhh a tak chciałabym wyjść gdzieś do luuudziiiiii :sorry2:

Nie mam pojecia Enka. Julka zalapala butle momentalnie...
ja nadal daje wieczorem butle. Chociaz pediatra stwierdzila ze moze lepiej nadal non stop karmic piersia.
Ale jak zrezygnowac z butli jak Julka juz od kilku dni usypia o 22 i budzi sie o 7, 8 rano...za dobrze mi z tym :) nie oddam wieczornej butli za nic w swiecie he he he

Mam pytanko, jak udało się przekonać dziecko do jedzenia z butli ? Moja mała odrzuca wszystkie smoczki (wypróbowałam kilka) po prostu dramat, cały czas w domu tylko siedzę z młodą uwieszoną u piersi echhh a tak chciałabym wyjść gdzieś do luuudziiiiii :sorry2:

Moj mlodzszy syn zalapal od razu :tak:mimo, iz 2 miesiace byl na cycu:-)Natomiast starszego nie udalo mi sie przekonac do smoka!!!Plakal, nie chcial pic, no i tak siedzial prawie dwa lata na cycu:-ptakze nie umiem ci podpowiedziec co zrobic!!U nas to bylo zalezne od charakteru;-)powodzenia!!!

Witam!!Dziewczyny ile jedzą Wasze szkraby?? Bo moja jak jej robię 180 ml to potrafi jeść parę godzin, dlatego robię jej teraz góra 4 miarki i tak na raz tego nie potrafi zjeść!!Od tygodnia jada już zupki i lekarka kazała dodawać kaszkę mannę, no i podawałam trzy dni, malutka strasznie płakała, prężyła się, bolał ją brzuszek, wydaje mi się, że to za wcześnie, zobaczymy co jutro powie lekarka, ale i tak na razie odstawię gluten i będę jej podawać zupki zagęszczone kleikiem ryżowym. Myślałam, że takie dzieciaczki 5 miesięczne to już nie mają takich problemów z brzuszkiem a tu znów powrót. Ja też chciałam żeby mała spała dłużej i dodawałam kaszkę do mleka, nic to nie dało, budzi się co dwie, trzy godziny!!!Oby do roczku:):)

reklama
Agawa- u nas z tym jedzeniem jest różnie. Przeważnie teraz mały zjada 120-140 ml. Zdarza mu się zjeść 180 ml ale po 4 ponad godzinach przerwy w jedzeniu.
Nie dodaję kaszek już ani kleików na razie bo to u nas nie zmieniało faktu, że mały budził się w nocy tak samo jakby zjadał mleko samo. A że waży z 8 kg...albo i lepiej to odstawiłam.

Do góry