reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

Ja wprowadziłam jabuszko w te Święta:). Alicja skończy 4 miesiące za tydzień.
Nie spodziewałam się, że tak chętnie będzie jadła:) W wigilię ze słoiczka Gerber a dziś starte surowe jabłko. Kaszkę wprowadzę na sylwestra, żeby mała dłużej spała pod moją nieobecność:rofl:

reklama
Moja Gabrysia chętnie pije kaszkę z Hippa na Dobranoc- jabłuszkowa- wczoraj dostała chętnie wypiła i dziś na noc też. Próbowałam malinkową, ale jej nie samkowałą tak jak ta z jabłuszkiem:-)

My dajemy sinlac, ale Młoda to alergik. W normalnych okolicznościach pewnie by dostawała normalną kaszkę. Ostatnio po marchewce dostała takiej wysypki, że musieliśmy odstawić.

ae dodajecie mleka modyfikowanego do kaszki czy swoje mozna? bo chcialabym niebawem sprobowac ale karmie wciaz piersia, nie chcialabym przestawiac malej na modyfikowane mleko

Rudka- ja zagęszczam kaszką mleko w butli.

Moniczkaleg- ja dziś obskoczyłam sklepy żeby zakupić tą kaszkę,o której pisałaś. Znalazłam tylko Bobovity kaszkę ryżową z jabłuszkiem ale to nie jest na dobranoc. Widziałam te na "dobry sen" ale na wszystkich pisało, że są od 6 m-ca...no i zgłupiałam.:-DMogłabyś mi powiedzieć jaką Ty kupiłaś?:-)

Polecam Wam z bobovity słoiczek jabłko z bananem- mój maluch tak się zajadał, że ho ho!:-D Pierwszy raz mu dziś podałam ten smak, bo zawsze tylko samo jabłko-ale ten słoiczek zdał egzamin na szóstkę!:-D;-)

Dziewczyny czy któraś z was praktykowała karmienie swpim mlekiem przez butelkę? Moja Majka krztusi się mlekiem z piersi i już 3 miesiące ściągam i podaję z butelki ale już mam mało mleka, dokarmiam Bebilonem Pepti 1, czy pokarm wróci czy tak już będzie? :-(

Moniczkaleg- ja dziś obskoczyłam sklepy żeby zakupić tą kaszkę,o której pisałaś. Znalazłam tylko Bobovity kaszkę ryżową z jabłuszkiem ale to nie jest na dobranoc. Widziałam te na "dobry sen" ale na wszystkich pisało, że są od 6 m-ca...no i zgłupiałam.:-DMogłabyś mi powiedzieć jaką Ty kupiłaś?:-)

Już wszystko piszę dokładnie jak z opakowania: HIPP Kaszka Mleczna na Dobranoc, Ryż z jabłkami, mojej Gabi tak smakuje, że bojkotuje mleczko, a kaszkę je z butelki, dr brownsa ze smoczka trójprzepływowego.

reklama

Polecam Wam z bobovity słoiczek jabłko z bananem- mój maluch tak się zajadał, że ho ho!:-D Pierwszy raz mu dziś podałam ten smak, bo zawsze tylko samo jabłko-ale ten słoiczek zdał egzamin na szóstkę!:-D;-)
mój Kubuś też się nim zajada, spróbujcie też samego bananka , chyba z hipp- też super

Do góry