reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

Ja Igosiowi na razie nic nie daję i narazie nie zamierzam. Jeszcze w życiu najje się różnych dobroci. Natomiast tak mi się unormował pokarm w piersiach że stopniowo odstawialiśmy butelkę i teraz dostaje butlę tylko na noc a tak to jest na samej piersi. A przypomnę że mieliśmy ogromne problemy z karmieniem piersią i Igoś dostawał butlę po każdym cycusiu. A teraz sam cycuś.
Lecę bo właśnie wstał. Buziaaczki.
no to gratulacje:-):-):-):tak:

a F lubi tylko marchewe i marchewe z ryzem bobovity - na inne sie wykrzywia - bede miala marchewkowego synka
to synus bedzie mial piekna karnacje;-):tak::-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie jak odstawić mała od piersi, już prawie nie mam mleka, jak zacisnę sutka to leci trochę, ale są małe i nie czuję rozpierania, ostatni raz ściągnęłam w niedzielę, ściągać czy nie ściągać?

ania4682 tozależy czy chcesz nadal pobudzać laktację- jeżeli tak to ściągać i przystawiać. A jeżeli już nie to nie "pompować" jak to mówi mój M. Ja sobie na początku tak napompowałam laktatorem, że ciążenie było niesamowite..., a Gabi i tak nie ciągnęła:zawstydzona/y:

Jeśli chcesz już zakończyć karmienie, to mleko zacznie zanikać, ja wiem, ze mi zanikało do roku ponad czasu i nic się nie działo, wiem też, ze laktację hamuje bodajże duża dawka witaminy b6- sprawdz ile razy dziennie nalezy przyjmować, lekarze też na zatrzymanie zapisują lek bromergon.

Dokładnie powolutku zaniknie, na tę chwilę ja już nie mam, ale jeszcze 2 tygodnie ciągle coś wypływało delikatnie. Są też specjalne tabletki na spalanie, ale z tego co wiem są na receptę.

Dzięki dziewczyny, nic nie będę dłubać może samo zaniknie jak piszecie, a tego leku na zanik nie radziła mi ginekolożka bo i tak zapisała mi Yasmin, na PCO, bo okazało się, że wróciło!!! Macie jakieś wieści na temat Yasmin?

Szyszunka brałam kiedys ten lek ,ale tak fatalnie sie po nim czułam ,że musiałam odstawić - podobno on ma fatalne skutki uboczne właśnie w postaci zawrotów głowy i wymiotów

Enka a jakie dotychczas próbowałaś butelki??

Moniczka83- próbowałam Aventu, TomeeTipee i Canpol z różnymi smoczkami i silikonowymi i kauczukowe. Młoda tylko pierś i mleka piersiowego z butli nie przyjmuje :no:
wiem że są dzieci, które nigdy z butli nie będą jadły do momentu wprowadzenia innych posiłków i wówczas łyżeczka. No ale ja przez to "uwięziona" w domu jestem :-(

reklama
Moniczka83- próbowałam Aventu, TomeeTipee i Canpol z różnymi smoczkami i silikonowymi i kauczukowe. Młoda tylko pierś i mleka piersiowego z butli nie przyjmuje :no:
wiem że są dzieci, które nigdy z butli nie będą jadły do momentu wprowadzenia innych posiłków i wówczas łyżeczka. No ale ja przez to "uwięziona" w domu jestem :-(

Niestety mam to samo, jestem załamana czego ja już nie próbowałam z resztą mój starszy syn do 9 miesiąca tylko cyc:-( Ostatnio nawet próbowałam podać słoiczek ale pluł dalej niż widział:tak:

Do góry