reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

Hej dziewczyny mam pytanie do mam podajacych juz swoim bobaskom marchewkę i jabłko!!! czy marchewkę podawałyście gotowaną czy surową i to samo z jabłkiem czy podpiekane czy surowe??? narazie chce spróbować sama przygotować a może później przerzucę się na słoiczki.

reklama
może jakiś osobny dzial stworzymy do karmienia jedzonkiem normalnym, bo sie tak wkradl na to butelkowanie ?

F. nie polubil jabluszka bobovity - wykrecal si jakbym mu cytrye dawala. Jakiejs innej firmy jabluszko jest slodkie? Bobovity faktyycznie moze minimalnie kwasne.

siwaqu ja daje słoiczkowe - boje sie naturalnych. Osttanio gdzies czytalam ze te zielone jablka takie duże mogą stac nawet 3 miesiace i nic im sie nie stanie......

enka - ja tez mam problem z butla - maly nagle przestal jest z butli - jak widzi butelke to od razu placz...wyprobowalam dr brown, tomy tippy, nuka, aventu - caly czas jadl z aventu moje mleko odciagniete i herbatki i nagle przestal.....walcze juz 2 miesiac i nic.......

No wlasnie ja chyba tez zaczne podawac sloiczki. I tez sie boje tych warzyw "naturalnych". Nafaszerowane sa konserwantami a sloiczki zbabadane i pewne.
I w weekend planuje podac pierwszy sloiczek :) akurat beda pelne skonczone 4 misiace...ale sie ciesze!!!

Nie wiem kochane czy ja tak napewno wierzę w słoiczki! mam znajomą, która pracuje w firmie, która dostarcza bodajże do gerbera warzywa, wcale nie idą takie cud naturalne okazy! poza tym marchewki ze słoiczka i innych zuper nie da sie z bawełny doprać, ze zwykłą marchewką tego problemu nie mam, wiec to jakies nie barwione? Mam też znajomego, który hodował warzywa tez do którejś firmy i ostatni oprysk miał być tuz przed zbiorem, ale facet nie chciał tyle pryskać, bo to dla dzieci, wiec mu nie przyjęli bo były plamki i skazy, bo "naturalne" a miało być "piękne" znaczy wypryskane. to wiem z 1 ręki, wiec nie jakieś plotki. Ja sama wczoraj zrobiłam małemu zupinkę, ciut marchewki, ziemniaczka teściowa mi hoduje w ogródku i powiem jedno, ma to smak, a słoiczki dziwnie mdłe, moja zupka była aż słodka! mały wtrząchnął sporo i domagał wiecej.

Agawa mojemu robię 150 ml ale nie wypija wszystkiego

ostatnio wprowadzilismy soczki z bobofruita i zupkę ,ale niestety mały niechętnie zjada- jedynie marchewkę z ryżem

Szyszunka ucałuj małego od cioci na urodzinki

my jemy warzywa i owoce gotowane zupkę robię sama obowiązkowo a jabłuszka i soki to rożnie ale Michaś przepada z jabłkiem w każdej postaci z zupkami jest różnie zależy od dnia

Ja Igosiowi na razie nic nie daję i narazie nie zamierzam. Jeszcze w życiu najje się różnych dobroci. Natomiast tak mi się unormował pokarm w piersiach że stopniowo odstawialiśmy butelkę i teraz dostaje butlę tylko na noc a tak to jest na samej piersi. A przypomnę że mieliśmy ogromne problemy z karmieniem piersią i Igoś dostawał butlę po każdym cycusiu. A teraz sam cycuś.
Lecę bo właśnie wstał. Buziaaczki.

reklama
Do góry