reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie butelką

Moniczkaleg- dziękuję! Jak tylko wyruszę po następne zakupy to wertuję półki!:tak:

Tolalee- u mnie np słoiczek z jabłuszkiem jako jeden posiłek.

Henrietta - muszę wypróbować. Widziałam też słoiczek z jagódkami...ale już miałam przed oczami wszystkie ciuszki zabarwione na fioletowo...heheheh;-):-D

reklama
a my od tygodnia do mleczka na 120 ml mleka modyfikowanego dodajemy dwie miareczki kaszki ryzowej bananowej albo kaszki zwyklej ryzowej malej smakuje i nie bylo problemow z brzuszkiem spi chyba lepiej po kaszkach tak mysle podajemy z butelki na smoczku avent trojprzeplywowy ze szczelina fajna rzecz bo zaleznie jak sie smoka ustawi to leci wiecej lub mniej

ae dodajecie mleka modyfikowanego do kaszki czy swoje mozna? bo chcialabym niebawem sprobowac ale karmie wciaz piersia, nie chcialabym przestawiac malej na modyfikowane mleko

Gdy karmiłam starszego piersią i jak zaczęłam wprowadzac kaszki to przygotowywałam je na swoim mleku. A u młodszego narazie nic nie wprowadzam dodatkowo.

Moja Gabrysia chętnie pije kaszkę z Hippa na Dobranoc- jabłuszkowa- wczoraj dostała chętnie wypiła i dziś na noc też. Próbowałam malinkową, ale jej nie samkowałą tak jak ta z jabłuszkiem:-)

Hmm z tą kaszką to dziwna sprawa bo napisane na opakownaiu, że po 4 m-cu a jest ona przygotowana na mleku następnym czyli takim po 5-6 m-cu HiPP: Kaszka mleczna na Dobranoc Ryż z jabłkami

Dziewczyny a powiedzcie mi ile razy w nocy budzą się Wasze szkraby i czy po kaszce jakoś dłużej śpią. Lenka budzi się co 3h (24, 3, 6) i chciałabym choć o godzinkę te przerwy wydłużyć więc może kaszka? Ale nie wiem jaka, jak podana i ile razy (tylko wieczorem czy w nocy też)

Ostatnia edycja:
Rudka ja właściwie nie zauważyłam,żeby mały dłużej spał kiedy dodam kaszki, więc jej juz nie dodaję, bo i tak za dobrze przybiera a nie chcę zrobic zniego grubaska

Elaine oj z tym praniem po deserkach jest problem , a co będzie dopiero po zupkach, a lekarka kazała wprowadzic juz jakieś jarzynki tylko,że mały nie chce ich jeść

Wczoraj wieczorem podałam troszke kaszki Sinlac i w nocy był koszmar :-( Mała praktycznie nie spała. Całą noc rzucała się w łóżeczku. Chyba u nas na kaszkę za wcześnie bo ewidentnie nam nie posłużyła :-(

Z tego co pamiętam któraś z dziewczyn opisywała podobnie pierwszą noc po kaszce.

Ostatnia edycja:
Elaine próbowałam już wszystkich , no może prawie wszystkich po 4 miesiącu ,wczoraj nawet zrobiłam sama- ziemniak , pietruszka i marchewka ugotowane i zmiksowane z masełkiem i tez niedobre

reklama
wiecie jak przypomne sobie moja starsza corke i jej poczatki z zupkami kaszkami cz czymkolwiek to dzidza w miare jak sie paktykuje to sie uczy i nie wypycha tak bardzo jezyczkiem na poczatku byly dwie lyzeczki a potem wiecej i wiecej a po miesiacu nauki karmienia lyzeczka zjadala juz okolo filizanki zupki gotowanej przeze mnie licze ze z ala bedzie rownie latwo

Do góry