reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie butelką

Henrietta- mój maluch już zasypia właśnie. Ufffff...w końcu mama będzie miała trochę czasu dla siebie.Do 24 mam wolne...:laugh2: No...albo dla domu....:confused2::sorry::-D

ja też mam wolne ;-) ale troszke na bb zjem i lece spac bo ja musze przynajmniej 6 -7 godz spac:sorry: zeby funkcjonowac.
henrieta, eline ja sprzątam zawsze z małym kłade go troche na mate, troszke do fotelika... gadamy sobie... ja w tym czasie motor w tyłku i latam z predkością światła ze szmatą hyhy:-D i obiad zrobie.... jak mały marudzi do się razem bawimy albo go troszku ponosze

reklama
Syla- ja też tak w ciągu dnia sobie radzę. Ale ile się nalatam.... Małego w leżaczku przenoszę raz do kuchni, raz do pokoju itp... :confused2::sorry:

ha ha
a ja dopiero idę spać
ech te kolki

może właśnie dupka ma być z fałdkami matka i dlatego się chłopak stresuje:-D:-D
dobranoc:-)

Syla ja robię tak samo z tym sprzątaniem ,bo innego wyjścia nie mam, ostatnio tak wysprzątaliśmy wszystkie szafki w kuchni tylko pod koniec juz mnie gardło z gadania bolało. Jeszcze nas czekaja okna- ubiore małego jak na spacerek i do roboty. Moze i on czegos sie nauczy. Gotowac juz potrafi:-D

Elaine fotelika juz nie nosze tylko zrobilismy z niego autko i jezdzimy po mieszkaniu:-)

ha ha
a ja dopiero idę spać
ech te kolki

Ptaszynko polecam na kolki noszenie w chuście elastycznej...nam pomaga...jak tylko pojawiają się "ataki" kolki wkładam małą kangurzycę do chusty i kolki się urywają jak ręką odjął...podejrzewam, że pomaga pozycja dziecka ( na żabkę) i to, że brzusio jest przyklejony do mojego brzucha. W ten sposób "kolkowy" brzuch jest grzany przez mój brzuch a jak chodzę to jeszcze jest przecież naturalny masażyk.No i to uspakajające bicie serca:tak: Super sprawa, polecam!
Ja kupiłam chustę na allegro za 34 zł, więc to nie jest duży wydatek.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki ulewają po jedzeniu? Ja już wymiękam, wszystko obrzygane :-( Przebieram Małą co pół godziny..... nic nie pomaga, noszenie, leżenie na brzuszku.

Rudka- i nas to ulewanie przeszło, odkąd zaczęłam zagęszczać trochę mleko. Dodaję zawsze odrobinę kaszki do mleka i mamy ten problem z głowy. :tak:

Rudka...u nas ulewanie przeszło ale jak się bączek obje za bardzo to mu się jeszcze czasem uleje:tak:
Gapcio...no mam dwie chusty ale mój mały rozbójnik chce aby go lulać i zmieniać pozycje i tylko wtedy się uspokaja:tak::tak::tak:a jak już się wyciszy to leży na moim brzuszku
także w chuście nie ma szans zwłaszcza że nie moge pozwolić żeby się darł za bardzo jak drugie dziecko mi śpi....a wyjąć w pół sekundy się nie da z chusty
więc bujamy się dalej

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki ulewają po jedzeniu? Ja już wymiękam, wszystko obrzygane :-( Przebieram Małą co pół godziny..... nic nie pomaga, noszenie, leżenie na brzuszku.

Tak my mieliśmy ten problem do przedwczoraj już się nawet do tego zdążyłam przyzwyczaić, tylko, że u nas to nie było samo ulewanie ale i pod ciśnieniem. Od wczoraj mam nowy problem cycki mi mniej nabierają (a mialam tyle mleka że i 5 dzieci bym wykarmiła) i mały chyba się nie najada bo jadłby co 30 min. i jest ciągle głodny no i przestał ulewać.
Nie wiem co to będzie bo mój mały nie umie jeść z butelki ma odruch wymiotny i się krztusi :-(

reklama
Dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanie. Jaki kolor i konsystencje mają kupki Waszych dzieciątek? Bo od czasu kiedy podaję Lence więcej butli niż cyca to kupsko jest 1 dziennie zielonkawe i starsznie śmierdzi (przepraszam, za opis) i nie wiem czy tak jest na mleku modyfikowanym czy może coś nie tak z przyswajalnością dotychczasowego mleka. (podaje go dopiero od tygodnia)

Do góry