reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie butelką

Oj ja chyba tez nie dalabym rady ot tak trzymac placzacego dziecka i nie dac mu jesc... Na pewno nie posluchalabym takieg lekarza. W konu my tez mamy dni gdy mamy lepsze apetyty i takie gdy jedzienie nam mniej podchodzi. Z tym dopajaniem to tez slyszalam ze karmiac piersia nie powinno sie niczym dopajac...ale nie wiem jak z butelka.

reklama
jakiś debil z tego lekarza, może ma syndrom otyłości , bo domyślam się ,że o to tu chodzi. A z dopajaniem to podobno nie powinno się , a może nie trzeba kto to wie. Ja nie daje herbatki , bo mały nie za bardzo lubi, ale zobaczymy jak będzie z soczkami

oli
to jest jakas masakra co ten lekarz mowil u ktorego bylas... przeciez kazde dziecko je inaczej, nigdy nie jest tak ze w 3 miesiacu za kazdym razem bedzie zjadalo 150ml i z zegarkiem w reku za 3 godziny (ani sekundy wczesniej) zacznie plakac za nastepnym jedzeniem... my rowniez jestesmy na butli i lekarka wrecz kazala mi przepajac malego, bo w przeciwnym razie maly moze miec problemy z kupka...zreszta jest zima, suche powietrze to tym bardziej chce sie maluszkom pic...

moj alex ma robione zawsze 140 ml, a i tak czasem zostawi 20, 30, czasem 60ml... wiadomo ze jak wypluwa juz butle to mu nie naleje sama do gardla... i niby tez kaza co 3 godziny dawac, ale jak placze wczesniej to mozna troszke wczesniej dac...

jakiś debil z tego lekarza, może ma syndrom otyłości , bo domyślam się ,że o to tu chodzi. A z dopajaniem to podobno nie powinno się , a może nie trzeba kto to wie. Ja nie daje herbatki , bo mały nie za bardzo lubi, ale zobaczymy jak będzie z soczkami
Chodzi o to ze Adi pieknie przybieral na wadze, dopoki nie zaczelam go przepajac!!!Ostatnio jak M byl u lekarza Adi przybral tylko 230 gram:-(Lekarz stwierdzil ze to przez to ze Adi pije wiecej niz je:szok:Guzik prawda, synek dostawal pic i owszem ale na pewno nie wiecej niz am am:tak::-)

dzieki dziewczyny!!!:-)ja tez uwazam tak jak Wy;-)To znaczy bede sie starala przestawic syneczka ale na pewno nie na sile, jesli bedzie olakal dam mu jesc i juz:-pCo do picia -zmniejesze poprostu ilosc-tak 2x dziennie dam:rofl2:

a ja mojej niuni podaje tylko cyca na rzadanie jak jest glodna i juz a herbatke robie tyko jak idzimy na zakupy zeby jej dac w razie gdyby sie przebudzila ale to sie rzadko zdarza :-)

reklama
hej mam pytanie do mam karmiacych piersią. czy podajecie swoim dzieciom kaszki? jesli tak to czy na mleko modyfikowanym czy mozna na wlasnym mleku?moja corcia niedlugo konczy 4 miesiace i niebawem wprowaze jej cos nowego do diety poza mleczkiem z cyca hehe

Do góry