reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

Syla- mój maluch też się wkurzał bo nie chciała mu kaszka z butli lecieć. Dorobiłam dziureczkę i jest ok:tak:;-)
A co do spania- to u nas też różnie. Ze trzy noce pod rząd śpi ładnie, później coś mu się przestawia i budzi się co dwie godziny....masakra. Teraz przerabiamy sen w ciągu dnia- za nic w świecie nie chce pospać sobie- robi drzemki góra po 20 min:eek:. I to ze dwie w ciągu dnia- i koniec:confused2:. A ja robię slalomy pomiędzy kuchnią, pokojem a łazienką....i jak tu posprzątać na święta...:confused2:

reklama
Syla- mój maluch też się wkurzał bo nie chciała mu kaszka z butli lecieć. Dorobiłam dziureczkę i jest ok:tak:;-)
A co do spania- to u nas też różnie. Ze trzy noce pod rząd śpi ładnie, później coś mu się przestawia i budzi się co dwie godziny....masakra. Teraz przerabiamy sen w ciągu dnia- za nic w świecie nie chce pospać sobie- robi drzemki góra po 20 min:eek:. I to ze dwie w ciągu dnia- i koniec:confused2:. A ja robię slalomy pomiędzy kuchnią, pokojem a łazienką....i jak tu posprzątać na święta...:confused2:

u nas to samo , mały w nocy pobudka co 2 a nawet co pół godziny (juZ straciłam rachubę , bo przysypiam i nie wiem ile czassu mija) a potem w dzień on cwaniaczek śpi a mama sprząta , ale powiem wam ,że jestem padnięta i najchętniej sama bym sie połozyla. Właśnie zasnął ciekawe czy pospi 5 czy 10 minut

henrietta widze ze Twojemu Skarbowi pokickala sie nocka z dniem;-) ale przynajmniej w dzien mozesz sobie posprzatac spokojnie:tak:;-)

Adi budzi sie w nocy tylko raz okolo 2-3 :-) zjada butle i dalej kima zazwyczaj do 7-:-):-p8

W dzien natomiast dosc malo spi!!

Rudka - "my" jesteśmy na butli. W nocy przesypia po ok 4 godz ( od 20-24, od 24-ok4, potem ok 5.30 i o 7 rano to już pobudka na całego).

Rudka wieczorem daje butlę ok. 19 mały spi do 23, potem cycuś do rana - pije prawie cały czas a jak go odłożę do wózka( bo tylko tam śpi) to za pół godziny sie budzi i tak od prawie 2 tygodni. A spał wczesniej nawet 9,5 godzinki

Oli oczywiście sprzątam na całego tylko ,że z małym , bo gdy zasypia na 7 minut to nie zdążę nawet szmaty wziąć do ręki

Elaine jak cholera,aż mi się już nudziło:-D

reklama
Henrietta- mój maluch już zasypia właśnie. Ufffff...w końcu mama będzie miała trochę czasu dla siebie.Do 24 mam wolne...:laugh2: No...albo dla domu....:confused2::sorry::-D

Do góry