reklama
kurcze kurcze....Franek od wczoraj ma butlowstret.....czy ktos mial podobny problem?
ja karmie caly czas piersia - ale jak ide na uczelnie to rozice karmia odciagnietym mlekiem, a tu zonk.... wczoraj co prawda pierwszy raz probowali go nakarmic przy mnie butla i nie chcial....tylko cycek...
dzisiaj poszlam na uczelnie to musialam sie zwalniac bo rodzice caly czas dzwonili, ze maly placze w nieboglosy i za zadne skarby nie chce butli - jak dojechalam to sie na cycka rzucil taki wyglodnialy ze szok...nigdy tak nie bylo...wrrr
jakis skok kolejny? butlowstret? POMOCY!!!
ja karmie caly czas piersia - ale jak ide na uczelnie to rozice karmia odciagnietym mlekiem, a tu zonk.... wczoraj co prawda pierwszy raz probowali go nakarmic przy mnie butla i nie chcial....tylko cycek...
dzisiaj poszlam na uczelnie to musialam sie zwalniac bo rodzice caly czas dzwonili, ze maly placze w nieboglosy i za zadne skarby nie chce butli - jak dojechalam to sie na cycka rzucil taki wyglodnialy ze szok...nigdy tak nie bylo...wrrr
jakis skok kolejny? butlowstret? POMOCY!!!
rudka
alex tez na butli jest i rowniez robi kupke raz dziennie (nawet o podobnych porach ) taka zielonkawa i "dobrze wyczuwalna"
jesli chodzi o ulewanie, to tylko jak za duzo zje, ale jesli juz to tylko troszeczke mu sie ulewa... ogolnie bardzo rzadko
Za to czkawki to nasza zmora... czasem potrafi miec nawet 4 razy dziennie... juz jakis czas byl spokoj i znowu...
alex tez na butli jest i rowniez robi kupke raz dziennie (nawet o podobnych porach ) taka zielonkawa i "dobrze wyczuwalna"
jesli chodzi o ulewanie, to tylko jak za duzo zje, ale jesli juz to tylko troszeczke mu sie ulewa... ogolnie bardzo rzadko
Za to czkawki to nasza zmora... czasem potrafi miec nawet 4 razy dziennie... juz jakis czas byl spokoj i znowu...
No to się porobiło. Dzisiaj dałąm po raz pierwszy Lence herbatkę hipp uspokajająca (lipa, rumianek, melisa). Potem za godzinę dziecko dostało mleko. Po zjedzeniu mleka bardzo płakała (ma ciągle kolki) i ulała brązowo biały śluz. Niestety wygląda to jak zaskrzepła brązowa krew. Nie wiem co to jest. Podobno po melisie dziecko może ulewac na brązowo. Dzwoniłąm do lekarza, kazał obserwować czy to się nie bedzie powtarzać/
nasilać i wtedy do szpitala :-(
chyba zwariuję z nerwów....... :-(
nasilać i wtedy do szpitala :-(
chyba zwariuję z nerwów....... :-(
Moniczkaleg83
Fanka BB :)
Rudka spokojnie to na pewno herbatka. Te kupki o których pisałas wcześnie to też normalka. Moja Gabi też na samym początku miała kolki pomogła nam butelka dr Browns i Bebilon Comfort. I o kolkach nie ma mowy. Ale co zadzwiwiające że kiedy zjadła np. z butelki AVENT czy Tommi Tippi - kolka od razu była, w związku z tym pije wszystko na wodzie mineralnej, bo z kranówki też kolka.
Jeśli chodzi o herbatki HIPP to na kolki u Nas nie działały, kup malutkiej zwykły rumianeczek albo ziółka na kolki dla niemowląt normalne do zaparzania, dają o wiele lepszy efekt.
Jeśli chodzi o herbatki HIPP to na kolki u Nas nie działały, kup malutkiej zwykły rumianeczek albo ziółka na kolki dla niemowląt normalne do zaparzania, dają o wiele lepszy efekt.
siwaq
Wrześniowe mamy`09
dziewczyny czy do mleka na noc dodajecie kleik czy kaszke???;-)
Uwaga dziewczyny!!!;-)
Wczoraj M byl u lekarza z Adriankiem, na szczepieniuWiecie co?? Lekarz pwoiedzial, ze nie wolno dopajac maluszkow!!Nic do picia, tylko mleko!!!W PL jest inaczej przepaja sie dzieciaczki bedace na butli, z tego co mi mowila siostraJa nie wiem na swoim przykladzie bo starszak 2 lata na cycku siedzial
Co jeszcze!!!Dziecko karmione butla musi jesc regularnie!!!Co 3 godz po 150ml -u nas tak jestLekarz zabronil dawac jedzonko przed uplywem 3 godz, czyli na tzw zadaniePowiedziano nam tak-Jak dziecko bedzie plakalo, to prosze nosic 2 godz ale nie dawac jesc ani pic!!masakra jakasjak ja to zrobie...:-(
czy wasze maluszki butelkowe jedza regularnie???
Wczoraj M byl u lekarza z Adriankiem, na szczepieniuWiecie co?? Lekarz pwoiedzial, ze nie wolno dopajac maluszkow!!Nic do picia, tylko mleko!!!W PL jest inaczej przepaja sie dzieciaczki bedace na butli, z tego co mi mowila siostraJa nie wiem na swoim przykladzie bo starszak 2 lata na cycku siedzial
Co jeszcze!!!Dziecko karmione butla musi jesc regularnie!!!Co 3 godz po 150ml -u nas tak jestLekarz zabronil dawac jedzonko przed uplywem 3 godz, czyli na tzw zadaniePowiedziano nam tak-Jak dziecko bedzie plakalo, to prosze nosic 2 godz ale nie dawac jesc ani pic!!masakra jakasjak ja to zrobie...:-(
czy wasze maluszki butelkowe jedza regularnie???
siwaq
Wrześniowe mamy`09
mój je w dzien srednio co 4 godz na noc dostaje butle i spi róznie ale przewaznie do 4 (teraz zdaza sie dłuzej nawet do 6):-) wiec nie jest rak zle
rudka
jak ja podawalam ta herbatke alexowi to tez na poczatku mu sie ulewalo, moze dlatego ze on zawsze pije dotad az dna nie zobaczy
a teraz juz sie chyba przyzwyczail, zreszta ta herbatke to daje tylko od czasu do czasu wieczorkiem...
jak ja podawalam ta herbatke alexowi to tez na poczatku mu sie ulewalo, moze dlatego ze on zawsze pije dotad az dna nie zobaczy
a teraz juz sie chyba przyzwyczail, zreszta ta herbatke to daje tylko od czasu do czasu wieczorkiem...
reklama
Oli- każda z nas ma oczywiście inne zdanie i ma prawo je mieć. Tak samo z lekarzem- jeden poprze a drugi potępi. Ale gdybym trafiła na takiego, który każe płaczące dziecko nosić a nie dać jedzonka tylko trzymać się sztywno godzin to swoje by się nasłuchał! Co za cep! Ciekawe czy on jak jest głodny to nic nie zje wcześniej! Przecież to nieporozumienie! Ja podaję butlę zawsze kiedy mały jest głodny i płacze. Nieraz to jest 2,5 godz nieraz 3 a nieraz i po godzince już się domaga. A z tym, że po 150 ml..każde dziecko inaczej przecież je. Nawet na opakowaniu mleka pisze, że podane dane są średnimi i należy dostosować indywidualnie do dziecka. Echhhh....