reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

Kamila1 jak to tylko cyc? nei potzrebuje wiecej witamin i mineralow i wszytskiego innego? od pol roku powinno sie wprowadzac juz cos dodatkowego - jakby nie było cyc w 9 miesiacu to za malo chyba.
A z tym kamieniem butla to faktycznie problem...pomeczymy sie jeszcze troche :)

reklama
Niedobór witamin i minerałow wychodzi ząbki nie zdążyły wyjść a zaraz sie kruszyły, ale niestety siłą się nie dało nie chciał i już:tak: zresztą teraz też jest niejadkiem oprócz bananów, soku jabłkowego i wody mogłoby nic nie istnieć:szok:

Dlatego dziewczynki trzeba próbować i próbować, ja pamietam, jak moja córcia pluła słoikami, żygała też nimi, wiec niestety i stety kombinowaliśmy zdrowe produkty i gotowałam sama, smacznie, dosalałam nawet czasem i zaczęła jeść, teraz Bartuś już powoli próbuje nowych smaków i łyżeczką pięknie je.

Ja też już podaję Amelce zupkę i gotuję sama, właściwie to gotuje moja mama, hihi ma wprawę bo to już 4 wnuczka dla której gotuje!!No i malutka je łyżeczką, jada w pozycji pół leżąco-siedzącej ale zjada tak 120ml więc uważam, że nie jest źle. Tylko ciągle się zmieniają zalecenia lekarskie, przy starszej córce gluten wprowadzałam w 8 miesiącu, przy tej wskazane jest już stopniowe wprowadzanie, ponieważ najnowsze badania wykazały że późne wprowadzenie glutenu prowadziło u dzieci do celiaki i alergii.
Kamila1 moja znajoma też karmiła córeczkę do roku i pod koniec dopiero wprowadziła zupki, efektem są wszystkie zęby z próchnicą, część już usunięta a mała dopiero chodzi do 1 klasy, tak więc dziewczyny pierś piersią ale zupki, deserki, kaszki też musimy wprowadzać do diety naszych maleństw.

Najgorsze jest to że mały nie chce dzisiaj próbowałam podać kaszkę ale miał odruch wymiotny, codziennie próbujemy czegoś innego ale nic mu nie pasuje tylko cyc.

Najgorsze jest to że mały nie chce dzisiaj próbowałam podać kaszkę ale miał odruch wymiotny, codziennie próbujemy czegoś innego ale nic mu nie pasuje tylko cyc.

no wlasnie jak moj starszak jadl cyca, a jadl bardzo dlugooo to nic innego nie wchodzilo w gre!!! Nic!!! A gdy zrezygnowalam z cyca, 22miesieczny wtedy Olivier, jadl wszystko to co my, nie jadl kaszek, nie pil mleka!!!

Mlodszy syn od dwoch miesicy jest na butli i juz wczoraj probowalismy jesc lyzeczka, narazie kaszke ryzowa bananowa i Adi pieknie jadl, dzisiaj zreszta tez:-)

kamila moze go przeglodz troche...albo w orze karmienia zasiądz do obiadu i niech maly patrzy jak jecie....ślinka mu bedzie ciekla, zeby tylko cokolwiek zjesc:)

kamila moze go przeglodz troche...albo w orze karmienia zasiądz do obiadu i niech maly patrzy jak jecie....ślinka mu bedzie ciekla, zeby tylko cokolwiek zjesc:)

O tak!! Zawsze jak Adi patrzy jak my jemy obiad, kolacje, to sam w tym samym czasie jest glodny:tak:tak patrzy na talerze biedoczek i mlaska:-D:-D:-D:-D

reklama
Próbowałam na glodnego i:no:, ale z tym jedzeniem rodzinnym to spróbuję dzisiaj wieczorem bo tylko wtedy jesteśmy w komplecie:-) Dzięki za radę dam znać jak poszlo:-)

Do góry