reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką

reklama
Dziewczyny macie jakieś sposoby na karmienie butelka?? Jak był mniejszy mogłam odciągnąć mleko i na chwile wyjść i zostawić go pod opieką kogoś innego a teraz już było kilka akcji gdzie ja nie mam prawa wyjść bo on nie będzie pił z butelki i koniec. Dzisiaj próbowałam mu dać moje mleko z butelki i znowu to samo krzyk i wypluwanie:(

Ja się lepiej załatwiłam dziś:) mały ma plesniaweczkę zauważyłam też na górnej wardze wiec pewnie dlatego nie chce za bardzo jeśc, wiec ścinągnęłam sobie 50ml mleczka, zrobiłam kleik ryżowy, a mały dalej pluł jak widział!!!
dodałam jabłuszko, też nie pasowało...
widać dzieci dziś nie mają humoru na kaszki:)

Ja od 2 tygodni podaję kleik z bobovity- ryżowy i Majce zarąbiście smakuje, zastanawiam się nad tym aby zacząć podawać kaszki, tylko nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie, mała ma 3, 5 miesiąca.

Ja juz sie wypowiadalam na ten temat i malo wojny nie bylo ha ha :-D:-D:-D
Aniu a co masz napisane na opakowaniu z kaszka ?? Ze pozna po 3 mc ? Jak tak to smacznego..Mai :blink:

Najgorsze jest to że mały nie chce dzisiaj próbowałam podać kaszkę ale miał odruch wymiotny, codziennie próbujemy czegoś innego ale nic mu nie pasuje tylko cyc.
Na suwaczku widze,ze dzidzia ponad 3mc... a jak karmisz piersia tylko to po co te kaszki tak wczesnie ?? :confused:

ja podaje kaszke, staram sie przynajmniej, zeby mieć wolne 4h:) chce wprowadzic jakis posilek jeden bezcyckowy

pediatra dzisiaj mi powiedziala, ze takie kaszki to na mleku modyfikowanym, ale dlatego, bo takie jedzonko musi byc cieple, a jak sie swoje cycuszkowe mleko podgrzeje to straci duzo na wartosci.

Na suwaczku widze,ze dzidzia ponad 3mc... a jak karmisz piersia tylko to po co te kaszki tak wczesnie ?? :confused:

Jak już wcześniej pisałam to mój starszy syn nie chcial nic jeść do 9 miesiąca tylko wtedy nie było problemu bo siedzialam w domu, a teraz niestety za miesiąc do pracy, a dziecko musi coś jeść.

A ja mam pytanko do mam które przechodziły z karmienia piersią na butelkę, brałyście tabsy na zanik mleka czy czekałyście aż laktacja sama zaniknie i po jakim czasie mleka przestało przybierać?

reklama
mulatka ja zmniejszalam ilosc karmien piersia... wprowadzilam mleko modyfikowane raz dziennie, co znaczylo,ze dwa karmienia piersia mi odeszly, potem dwa razy mleko mod i tak dalej :-) I nie mialam nawalu zadnego ...

Do góry