reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie butelką

Hejka!
Daaawno się nie wypowiadałam, ale z czytaniem jestem na bieżąco.
My powolutku też wprowadzamy marchewkę z jabłuszkiem i powiem wam że dzięki nawet tej łyżeczce dziennie, skończyły się problemy z kupkami i bąkami :-) Zero płaczu czy prężenia a bączki same wychodzą przepięknie :-) Amelka karmiona jest cycuszkiem i dostaje jedną flaszkę na noc.
Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

reklama
Mam pytanko
Ponieważ biorę antybiotyki mam odstawić moją Dzidkę od cysia i nie wiem jak często należy przepajać dzieci karmione mieszankami.

Ja od 2 tygodni podaję kleik z bobovity- ryżowy i Majce zarąbiście smakuje, zastanawiam się nad tym aby zacząć podawać kaszki, tylko nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie, mała ma 3, 5 miesiąca.

Aniu ja dawałam jak mały był w wieku twojej córeczki, myslę,że możesz spróbować na poczatek troszkę i zobaczyć reakcję

Mam pytanko
Ponieważ biorę antybiotyki mam odstawić moją Dzidkę od cysia i nie wiem jak często należy przepajać dzieci karmione mieszankami.
Nie trzeba przepajac dzieci... do 4 mc przynajmniej.. a pozniej to wiadomo wprowadzanie nowych smakow i soczkow..
Ja Natalce nie dawalam nic do ukonczenia 4 mc i z Kinia bedzie podobnie. Po 4 mc znaczy po 4.A wysuszone nie sa... ha ha ;-)

Ja po 3 miesiącach wiecznej walki z cyckami poddałam się. Od wczoraj Małolat już tylko na butli. On zadowolony bo mu leci jak trzeba a ja cierpię bo cycki jak kamienie:baffled: Ale nareszcie mogę znowu normalnie jeść - dziś rano na śniadanie wciągnęłam gigantyczną michę płatków z mlekiem i popiłam kawą:-D Największe rarytasy nie smakowałyby mi dziś bardziej. Maciek ma skazę białkową i musiałam wyeliminować z diety mleko i wszystko co go zawiera, jajka a nawet drób bo był wysypany. Teraz Maciek jest na Nutramigenie (matko jak to śmierdzi:shocked2:) i mam nadzieję że obojgu nam wyjdzie to na zdrowie...

jot
ja robię tak przez cały dzień daje małemu picie jak nie chce to odstawiam i potem znów próbuje czasami potrafi mi wypić 100ml przez dobę a czasami nie chce nic zależy od dnia

Dziewczyny pomóżcie.
Wczoraj było nasze drugie podejście do kaszki. Niestety zakończone tak samo jak poprzednie. :baffled: Mała po zaśnięciu o 22 przespała 3h i potem pobudka co godzinę. Ja nie wiem już o co chodzi. Nie płakała w nocy tylko po prostu się budziła i kręciła w łożeczku, potem w naszym łóżku. :no:
Czy ja mam jej nie dawać tej kaszki wcale? A może nie na noc? Już sama nie wiem.

reklama
Dzięki za odpowiedzi :-)
Kurczę strasznie to wygląda jak moja niuńka szuka cycucia, próbuje ssać przez moją bluzkę, a ja nie mogę jej dać tej przyjemności :wściekła/y: Mam nadzieję że jak wyzdrowieję to wszystko wróci do normy i dalej będziemy sobie cycować :-)

Do góry