reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

Rubi ja pochodze z okolic Koła, a teraz mieszkam w stronach męża czyli w okolicach Sompolna.Obie miejscowości to tak ok. 30 km od Konina. Ale mam w Poznaniu mlodszą siostrę, która tam mieszka i pracuje.

reklama
He he...Ta Wielkopolska...
Ja też tam mam rodzinę, kolegów i koleżanki ze szkoły aktorskiej,
w Gnieźnie studiuję także jakżeśmy niedaleko siebie...
I te nasze nerkowe biedy też blisko:)

dziewuszki pomocy bo już nie moge,
może macie jakieś inne sposoby oprócz ciepłego prrysznica, termoforka i no-spy na te przeklete kolki bo nic na mnie nie działa a ja juz nie daje rady

Ja czasem kładę się na łóżku i turlam na boki...
Popijam też herbatę z żurawiny.
Ale jak to nie będzie pomagać, to lepiej zadzwonić po pogotowie, żeby dożylnie podali jakiś środek rozkurczowy (papaweryna, pyralgina) a jak to nie pomoże, to koniecznie na pogotowie po jakiś antybiotyk, bo może są bakterie w moczu.
Na razie go zakwaszaj - wit. C, żurawina. Wyślij męża po urosept - bierz 3x2tabl. i no-spa 3x1tabl. Połóż się na boku ze zdrową nerką, przykładaj termofor i często zmieniaj pozycje. Staraj się dużo pić, bo urosept jest moczopędny. Najlepsza jest woda Jana - jest na kamicę nerkową, ale pomaga też w zastojach moczu. Pij 3-4 szkl. dziennie plus wodę źródlaną.

neverend dzieki wielkie,
biore żurawit, pije 3l wody dziennie i sikam co godzina. jak mi nie bedzie przechodzic to rzeczywiscie bede zmuszona na ta papaweryne(całe szczescie mam w domu w zastrzykach).
ojj juz by mógł być sierpień i jakos moze łatwiej by mi było to przetrzymać wiedzac ze juz w kazdej chwili moge spokojnie urodzic

no musze przyznać że żurawit jest naprawde dobry bo odkąd go biore polepszyły sie wyniki a wczesniej brałam urosept i mój ukł. moczowy na niego nie reagował;-)
ajjj juz powoli nie mam siły cały czas łykam jakies prochy a to jak bolało tak boli a jeszcze do tego inne dolegliwosci zw. z ciążą dochodza i juz mam troche dosyc tej ciąży.:-(

reklama
hehehe:-) dzięki wielkie;-)
jeszcze zeby ten czas leciał troche szybciej bo ostatnio cos spowolniał;-)

oooo...Marzenie ściętej głowy:)
Mi też się dłuży jak nigdy...

A tak w ogóle jak się Panie Mamuśki czują?
Ja wczoraj byłam na USG nerki. Jest lepiej, zastój co prawda jest,
ale nerka "odpuchła" ze 146mm do 138. I kamyczek jakby od 2 mm mniejszy:)
Pozdrawiam:)
Aha - dziś odbieram mofologię i mocz. Oby były dobre:)

Do góry