reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

Hej kochane...
Dziś jakby troszkę lepiej:) Na noc nie brałam nospy. Wczoraj 1 mi wystarczyła. Leżałam z termoforkiem i pomógł a wieczorem ciepły prysznic i było super...
Zasnęłam po małych dolegliwościach związanych z kopaniem przez małą:) Ona lubi kopać jak ja chcę spać... Pogoda na Mazurach okropna. Deszcz od rana, także dziś siedzę w domu...Zrobię sobie herbatkę żurawinową (polecam Herbapola) bez cukru, notatki w dłoń dobędę i będę się uczyć, bo 20 mam 2 egzaminy:) Chcę sesję zdać póki mogę...Aaaa i nie zapomnę o termoforku! A jak u Ciebie Dominiczka? Lepiej? Pozdrawiam Was ciepło. Jak dobrze,że jest to forum i możemy się wspierać nawzajem.

reklama
czesc ;-)

dominiczka - ja mialam cewnik od 3.04. do 18.08. i przezylam ;-) od razu mowili mi ze bede go miala wyjetego dopiero po porodzie ale musialam urodzic wczesniej bo mimo cewnika prawa nerka byla "utopiona" a w lewej tez juz robil sie spory zastoj ;-( zrobili mi CC

u mnie nie bylo zadnej opuchlizny, stanow zapalnych - jedynie krwiomocz jak za duzo biegalam ;-)

teraz jetsem juz na finiszu i mam nadzieje ze nie bedzie gorzej niz do tej pory ;-)

ja w nocy troche pospałam chociaz wziełam przeciwbólowy i zapewne dla tego. ale bez termoforka tez sie nie obyło w nocy.
dziś jest napewno lepiej niż wczoraj(bo wczoraj to mama mówiła ze byłam aż zielona z bólu)ale i tak nie idealnie;-)
ja to sie śmieje że mam w brzuch małą terrorystkę bo moje wczorajsze bóle zaczeły sie od tego jak mała ewidentnie skopała mi nerke. :sorry:
powiem szczerze ze porodu jako porodu się nie boje tylko że jak zaczną sie skurcze to urodze ale ten cewnik...;-)

Dziewczynki w brzuchu to małe terrorystki - to prawda.
Moja Marysia to nieźle daje czadu, ale to chyba po tacie, bo jest perkusistą.
Dominiczka - Ty już na finiszu?
Bo Rubi widzę już prawie 32 tc. U mnie z OM niby 28, ale z usg 30 także pomału pomału zbliżamy się do mety.
Na razie mam spokój, ale oby nie zapeszyć...

Hej dziewczynki!!! Jak miło przeczytac że u was dziś lepiej. MOja mała Zuzia to tez nizła artystka. Podobnie jak u Neverend jak ja ide spac to ta dopiero daje czadu!!! Smieję sie że od malututkiego wybiera się na dyskotekę :-D. Potem ok 4 nad ranem daje znów do wiwatu. Także niewiele mam spokojnego snu!!!! Ale przynajmniej jestem spokojna że wszystko w porządku.
U mnie w wielkopolsce tez dzis od rana barowa pogoda:crazy:. Pada i pada, kapie i kapie!!!! Nawet mój pies niewiele dzis sie bawi, tylko spi i spi i spi. To dziewczynki 3 majcie sie ciepło, ja ide piec ciasto i robic obiadek. Narka

jaga ;-) a gdzie mniej wiecej w tej Wielkopolsce mieszkasz? bo ja mam tam prawie cala rodzine i sama sie w poznaniu urodzilam ;-)

jej cos mi sie net wali....:wściekła/y:

dziewczyny czy to prawda ze poród boli mniej jak kolki?
coraz częciej zaczynam myśleć o porodzie i sie zastanawiam czy jak się zacznie to nerka bedzie grzeczna bo jak zacznie bolec i do tego dojda skurcze to chyba skonam

reklama
dominiczka ;-) ja nie pomoge bo nie rodzilam SN ale na urologii slyszalam ze facetom ktorzy maja atak kolki nerkowej mowia ze to porownywalne z bolami porodowymi...

poza tym jak ja mialam atak kolki to bolalo mnie wszystko wiec sadze ze gdyby nawet cie podwojne bole spotkaly to i tak nie wiedzialabys co i dlaczego boli....

Do góry