reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

Witam,prawdopodobnie mam kamienie w nerkach i jestem w 18tygodniu ciąży,czy to może być groźne dla dziecka?
Ja całą ciaze miałam kamienie i tylko czasem pobolewało, ale jak dzieci miały 7miesiecy to cieli mnie bo kamienie zablokowaly przewody moczowe, w ciazy tylko duzo sikałam i bralam odpowiednie leki

reklama
ja też w ciązy mialam kamienie i mam je do teraz:confused2: troche bardziej brzuch pobolewal, brałam wtedy nospe i jakos zlecialo. Robilam czesciej badanie moczu by sprawdzic czy nie ma infekcji. Będzie dobrze:tak:

Jestem w ciąży i niestety mam kamienie - od baaardzo dawna. Jednego zdołałam wydalić jakieś 2 tygodnie temu, ale ostatnie dwa dni - 2 razy kolka i znów czuję jak uwiera mnie w pęcherzu :dry: Do tego w bonusie dochodzą częste zapalenia pęcherza (od początku ciąży zjadłam już 3 antybiotyki...). Moja rada - w razie bólu nerki nospa, kiedy czuję, że z pęcherzem coś tam się zaczyna dziać od razu biorę urosept (bezpieczny w ciąży)... no i cały czas, jako suplement Urinal - bezpieczny dla kobiet w ciąży, jedna tabletka raz dziennie, zakwasza mocz i powiem szczerze, odkąd go biorę mam spokój z pęcherzem. A infekcje, które mnie dopadały były tak silne, że nie pozwalały mi zejść z ubikacji - pieczenie zwłaszcza przy końcu, ból brzucha, który potrafił doprowadzać do lekkich skurczy... Do tego niestety należy ograniczyć lub wyeliminować kawę i czekoladę (o alkoholu nie mówię, bo i tak nie możemy pić :sorry2: ). Woda Jana też jest dobrym rozwiązaniem - piłam ją swego czasu litrami ;) Co ważne - badania moczu trzeba robić dość często, bo infekcja bakteryjna potrafi przebiegać bezobjawowo. Głowa do góry, można sobie jakoś z tym poradzić :)

Do góry