reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

Hejka!!!! Co do tych spodni zlnu to super sprawa. Ja tez kupiłam sobie jakis miesiąc temu, ale pogoda jakos mi nie przyjała do częstego uzywania, może miałam je na sobie z 3 razy. Za to biegam sobie w takich materialowych ciażówkach które kupiłam w marcu i sprawadzaja sie światnie. Ale w takie upały to zawsze lepsze sa z lnu.

reklama
Hejka!!!! Co do tych spodni zlnu to super sprawa. Ja tez kupiłam sobie jakis miesiąc temu, ale pogoda jakos mi nie przyjała do częstego uzywania, może miałam je na sobie z 3 razy. Za to biegam sobie w takich materialowych ciażówkach które kupiłam w marcu i sprawadzaja sie światnie. Ale w takie upały to zawsze lepsze sa z lnu.

No ja wreszcie po długich poszukiwaniach kupiłam takie duuuże:) i bez golfa na brzucho, bo bym się zaparzyła. A na co dzień chodzę w spódnicach albo w takich opływówkach do półłydki:)

hej,
ja juz po wizycie u gina.
nerki jak narazie do obserwacji-jak to powiedzial gin nie jest tak tragcznie.
natomiast skróciła mi sie sporo szyjka i otworzyła na opuszek ale bedac w szoku w koncu nie zapytałam ile ma teraz cm.
no i do tego mam boska anemie....hemoglobina 9,1....a to pewnie wszystko przez to ze mam odrzut od miesa, zreszta w ogóle mam odrzut od jedzenia.
jak do tej pory moja waga sie nic nie zmieniła czyli nadal mam 3kg na plusie ale całe szczescie mała rośnie ma 2300g.

Witaj dominiczka. Widze , ze nie tak tragicznie jak myslałas po tej wizycie. Boże jak ja bym chciała miec taka hemoglobinę!!!!! U mnie jest raptem ...7, mimo, że biore zelazo, jem wszystko co żelazne, pije herbatke z pokrzywy z cytryna i wzrost jest niewielki. Chyba ze wszystko co pożre ja, to pochlania mała, bo skoro sie nie odklada we mnie to moze chociaż mała sie naobjada do woli... Eh... w piątek mam wizyte zobaczymy co powie lekarz. Choc "paszociąg" to mam konkretny, od samego początku ciązy. Ale na szczęście nie idzie za duzo we mnie, bo przytyłam raptem 10 kg. Myśle, ze za to mała ma jedzonka do woli.... Boże tak czasem sie martwie, że będzie miała niedowagę, albo cos innego...Ale to chyba normalne myslenie matek!!!! Prawda, bo w koncu najważniejsze są nasze pociechy.... lekarz uważa, że wszystko jest w porzadku, jak mialam usg w 25 tyg. to sam się zdziwił, bo mała wazyła wtedy 880gr., jak na ten wiek ciązy to podobno sporo, no i na moje gabaryty, a ja jestem ogólnie szczupłą osoba. mam nadzieje , że jakos to wszystko sie dobrze ułozy.

matko kochana jakbym miała hemoglobine 7 to mój gin by chybapadł...juz\teraz sie załamał.kazał mi oprócz morfologi moczu i posiewu czyli standartowego zestawu zrobić żelazo, transaminazy, kwas moczowy, mocznik i kreatynine bo cos mówił ze jak wystepuje odrzut od miesa to moze byc cos nietak z watroba a i anemia wystepuje tez przy chorobach nerek wiec tez trzeba sprawdzić ich prace

Dominiczka nie strasz mnie z ta hemoglobiną!!!!! Moje badania moczu sa jak najlepsze!!!!Zadnych bakterii, żadnysz szczawianów, zero bialka, cukru, leukocyty 0-1 w polu widzenia. Więc sa oki. Miałam też jakis czas temu robione próby watrobowe i bilirubine ale też wszystko w normnie. Wtedy lekarz podejrzewał cholestazę , bo miałam swedzonke całego ciala, ale po wapnie mi przeszło.No to teraz mi klina zadałaś......

Nie denerwujcie się mamuśki kochane!
To, że hemoglobina 7 to nie tak źle!!!
Tragedia zaczyna się poniżej 5..I wtedy trzeba się bać, że z wątrobą coś nie tak:)
Kochana - jak lekarz zleci albo nie zleci dla świętego spokoju zrób badanie na próby wątrobowe Aspat i Alat:)
I się nie denerwuj!
Hemoglobina w ciąży gwałtownie spada, bo dzidziuś magazynuje wszystkie potrzebne mu do życia na zewnątrz składniki m.in. żelazo.
Jedz dużo produktów "żelaznych", ja polecam lek Ferrum. 2xdziennie żuję go sobie i mam rdzawe ząbki, ale hemoglobina mi się poprawiła i nie mam zaparć jak po sorbiferze:) Buziaki:)

reklama
ja tez biore ferrum lek ale nie bardzo na mnie działa, choc jak go wkładam do buzi to mi sie niedobrze robi. zreszta ostatnio po wszystkim mi niedobrze a po miesie to juz w ogóle nawet żoładek boli.
kurde ale mnie plecy i brzuch bola...no strasznie:(

Do góry