reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

Hej Dominiczka!!!! Wiesz ja tez za bardzo nie kumam z tymi złogami, ale obiło mi sie kiedys o uszy, gdy robiłam usg, ze złogi świadcza o przebytych zapaleniach czy czyms podobnym. W kazdym badż razie robią sie gdy cos nie funkcjonuje jak powinno. Czy jest sie czym tak bardzo martwić?..... nie wiem, nie chce cie tez nakrecać. Myslę, że najlepiej jak opis obejrzałby konkretny lekarz specjalista.

reklama
Może być kamyczek w woreczku żółciowym i prawej nerce. Złóg to kamyczek. Na szczęście nie są duże. W przypadku nerki jesteś w stanie samoistnie go urodzić:) Pij dużo wody i siusiaj jak najczęściej - to na pewno pomoże. Z kolei woreczkiem żółciowym na razie się nie martw. Też malutki ten złóg. Do końca ciąży na pewno nic nie będą z tym robić. Moja teściowa miała usuwany, ale ona miała spory kamyczek. Czasami samoistnie takie złogi się wchłaniają. Porozmawiaj z lekarzem prowadzącym i nie martw się tym wcale. Głowa do góry. Myśl o dzidzi i jak Cię to nie boli to uśmiechaj się i ciesz z tego, że niedługo będzie maluch:)Pozdrawiamy:) (I nie martw się naprawdę - ja mam kamucha 2cm)

dzieki wiellki dziewczyny!
nie tyle martwia mnie kamienie w woreczku choc jest ich podobno b. dużo co ten kamien w nerce którego nie było do tej pory bo przeciez juz nie raz mi robili usg nerek. chyba zee to ta zwapniała brodawka... tylko co to jest??...

dzieki wiellki dziewczyny!
nie tyle martwia mnie kamienie w woreczku choc jest ich podobno b. dużo co ten kamien w nerce którego nie było do tej pory bo przeciez juz nie raz mi robili usg nerek. chyba zee to ta zwapniała brodawka... tylko co to jest??...
Nie wiem tego z autopsji...
Z tego, co czytam teraz na wyszukiwarce, to osadzanie się kamienia na brodawce nerkowej. Jeśli kamyk, który masz w nerce nie jest ruchomy, to może być właśnie to. Tylko nie panikuj - takie coś można zlikwidować a ubytek w Twoim przypadku jest niewielki:) Przejdź się do urologa, jak chcesz polecę Ci dobrego na priv:)

dzieki wielke.
zobacze co jutro powie na to gin.jak mnie wysle do urologa to nie mam problemu z załatwieniem wizyty u podobo najlepszego prof. urologii wPolsce:)

reklama
Do góry