reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

mnie zgaga nie opuszcza :-(
neverend? a jak u Ciebie z jedzeniem nabialu?
ja jestem mlekozalezna ;-) wypijam ok. 1 litra dziennie, do tego kefiry, maslanki itp. i dentysta powiedzial ze dlatego mam mocne zeby - po urodzeniu sie Jaska poszlam do dentysty z dusza na ramieniu bo wczesniej nie siedzialam na fotelu.....8 lat!!! i po takim czasie dentysta doszukal sie.... 2 dziurek ;-)
a caly pierwszy trymestr zaczynalam dzien od przytulania sie do muszli i haftowania....
nie mam pieknych bielutkich zebow ale za to zdrowe ;-)

reklama
A ja mam na odwrót:)
Miałam 3 dziurki małe do zaleczenia,
a teraz 5 dziur...I mleko piję i maślanki, jogurty, serki...
Nie wiem, czemu takie zęby słabe mam:(

czyli teoria mojego dentysty nie do konca prawdziwa... albo Ty jestes wyjatkiem od reguly...
ja za to mino ze zdrowe zeby mam to z kolei mam je za duze i 8 tak mi sie pozawijaly ze musze jeszcze jedna zaraz wyrwac... ale oczywiscie dentysta nie zrobi tego w ciazy... a potem nim sie wybiore i zostawie mala z chlopakami.... z roczek minie....

ja nigdy nie miałam problemów z zebami a w ciazy jak poszłam na kontrole to 2 małe dziurki sie znalazły, teraz wybieram sie do dentysty po porodzie ciekawe jak bedzie..a teoria z nabiałem chyba sie nie sprawdza bo ja to tak mleka az duzo nie pijałam i nie pijam jogurty tez jak mnie najdzie ochota(choc teraz w ciazy staram sie wypijac codziennie przynajmniej szklanke mleka) i z zebami nigdy nie było problemów a i kosci twarde, a mam kolezanke w która mama od małego pakowała nabiał, codziennie musiała wypic duzy kubek mleka i jej zeby krzywe i cos tam zawsze do zrobienia jest a i kosci ma jakies takie słabe

kurcze teraz mi sie przypomniało ze gin mówił na usg ze mała jest nisko ułożona ze ma nisko główke czy to normalne czy mozeto cos oznacza??nie wiecie moze??

Hej dziewczynki!!!! Jak popołudnie mija? ja tez od samego rana dzis piore, sprzątam i gotuję. Mój mąż dzis wraca z pracy po całym tygodniu nieobecności, więć trzeba się wykazac he he!!! U mnie pogoda dzis nawet przyjemna, słoneczko świeci radośnie, temp. nawet znośna i taki fajny chlodny wiaterek, naprawdę super!!!!
Dominiczka ja tam sie nie znam dobrze na tych ułozeniach ale sięgnęłam do mądrej ksiązki ktora mam w domu pt. "W oczekiwaniu na dziecko" i wiesz co , wydaje mi sie że to normalny stan z tym ułozeniem, bo napisali min. tak, że" obniżenie sie dna macicy jest objawem wchodzenia części przodującej płodu, zwykle gówki, do górnej części knału rodnego, utworzonego przez kości miednicy. Taki stan okresla się jako ustalenie się części przodujacej" dalej, że to lekarz może stwierdzic ustalenie głowki, można to mierzyć. Aha a dalej że wysokość głowki nie jest jedynym czynnikiem który decyduje o postepie porodu. Nie wiem w którym jestes tygodnu, ale wydaje mi sie , że to normalny stan obnizania sie macicy, która przygotowuje si edo godziny "zero". Nie martw sie na zapas!!! Gdyby cos było poważnego to już byś w szpitalu lądowała

ja jestem obecnie w 34tc3d
ja 8 czerwca miałam szyjke 3,3 cm a teraz to nie wiem bo ostatnio(2 tyg temu) nie zapytałam wiem tylko ze była zamknięta.w pon mam wizyte to sie dowiem wszystkiego zapewne:p

reklama
hej,
ja już jestem po usg j.brzusznej
i...
w pęcherzyku zółciowym liczne złogi śr.ok.10 mm...
nerka prawa(ta z cewnikiem)- kielich górny o śr. 17mm
nerka lewa(to co dopiero była idealna)- miedniczka ok. 26mm możliwość złogu sr.8mm w kielichu górnym lub zwapnienie w brodawce.

może się znacie bardziej jak ja i powiecie czy tak moze byc czy jest sie czym martwic...oczywiscie i tak sie martwie...:(

Do góry