reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kamica nerkowa, zapalenie pęcherza w ciąży

no właśnie troche się boję że teraz mi zaleje drugą nerkę i co wtedy...??
u mnie też strasznie gorąco ale ja to nigdzie sie nie ruszam tym bardziej że mnie nerka w nocy bolala i prawie cala noc nie spalam wiec teraz do niczego się nie nadaje.
chanell już pewnie cieszy się swoją kruszynką i nie ma czasu zajrzeć;-)
ja już powoli pakuje torbe. dla mnie:podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, 2 koszule, szlafrok, kapcie, klapki pod prysznic, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne, 2 reczniki(duzy i maly), płyn do kąpieli, pasta, szczoteczka, szczotka do włosów, krem i jeszcze musze dokupić jakiś specyfik na brodawki i Tantum Rosa. i to chyba wszystko. czy o czymś zapomniałam?

reklama
Dominiczka, nie wiem jak w twoim szpitalu jest, a czy dla maleństwa bierzesz jakies akcesoria, typu pieluszki, oliwki itp? Wiem że nie kazy szpital daje swoje.

Dziękuje Dominiczka:)
Jaga - sądzę, że z kilka par body, śpioszków, tetrówki, pieluszki na zmianę, chsteczki nawilżane, kocyk, coś do mycia, jakiś kremik z pantenolem...I co tam jeszcze... Coś do pępuszka dla maluszka:p

hej kamykowki :-)

moja torba spakowana od maja ;-) juz raz nawet wsio wyciagnelam, wypralam i wyprasowalam jeszcze raz ;-)
ja ubranek nie musze brac dla dzidzi - sa szpitalne i trzeba tylko na pierwsza podroz miec swoje ;-) a tak tylko pampersy, chusteczki i linomag do pupci ;-)

Co do ciuszków w moim szpitalu to potrzebne sa tylko na wyjście, tak to maja szpitalne. Ale mysle że na wszelki wypadek lepiej coś wziąć a nuż okaże sie że wyląduje w ostatniej chwili gdzieś indziej? oby nie...., pampersy mam (nawet dwa rodzaje w razie jakiegos uczulenia), kilka tetrowych też, całe te bajery kosmetyczne też (oliwki, kremik, chusteczki, puderek). Czy do pępuszka wystarczy spirytus salicylowy czy jakiś konkretny specyfik? Aha rożek też myslę że na wyjście, co? Boże .... jakby człowiek wybierał sie na tygodniowe wczasy hi hi

jaga - rozek na wyjscie? jesli masz tak blisko ze bedziesz wracala pieszo to tak ale jak juz autem to po co ci rozek? w rozku dzidzi nie zapakujesz do fotelika samochodowego

jak bedzie bardzo zimno to mozesz przykryc rozkiem albo kocykiem malucha juz w foteliku

a do pepuszka najlepsza jest czysta wodka albo rozrobiony spiryrtus

bojciu... a mi tak niewiele czasu zostalo....

Nie, no jasne że wracamy autkiem do domku. Sama juz nie wiem co bardziej sie przyda. O rozrobionym sprycie tez myslałam, ale zaraz mnie jakoś tak wzdrygnęło przeciez to musi dzidzię szczypać, toz to czyste ognicho:szok:. Myslałam że cos konkretnego sie stosuje, a ty prosze najprostrze sposoby sa najlepsze. Boże jaki to czlowiek jest zielony gdy pierwszy raz ma do czynienia z tymi rzeczami.
Rubi mi tez niewiele czasu zostało dzis 34 tydz i 6 dzień. Jak ten czas leci, a teraz to mam wrazenie że bez opamietania.

jaga ;-) wiesz jaka panika w domu byla jak przyjechala pierwszy raz polozna i chciala Jaskowi pepek przemyc??? my tu stado gazikow Leko mamy a ona sobie zyczy wodke... w domu jakies tam alkohole byly - zoladkowa gorzka, jakis koniak... ale zeby czysta??? w koncu mama gdzie wynalazla resztke absolwenta ;-):-):-D
potem taka malutka flaszeczke kupilismy :-) do tego waciki, gaziki albo te patyczki higieniczne dla dzieci ;-)

strasznie duzo niepotrzebnych rzeczy kupilismy bo w sklepach i "dzieciowych" gazetach sie dowiedzielismy ze trzeba a jak sie okazalo... nie do konca :-)

reklama
Ale jaja z ta wódką:-D:-D:-D. No patrz, jednak nasza polska krajowa najlepsza, eh...
Ja na szczęście nie nakręcam się tak z tymi zakupkami dla małej. Choć czasem to sobie myślę że nie mam kupionych wielu rzeczy. Rety u was tez takie burze i ulewy?:szok::szok:

Do góry