reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąciki/ pokoiki naszych Maluszków :))

:) ja też lubie mieć wszystko pochowane ale mamy małe mieszkanko i niestety pewnie zagracimy je szybciutko. Kochane Wy macie wszystkie łóżeczka już porozkładane? Ja mam łóżeczko jeszcze w piwnicy

reklama
Anrezam- a macie pawlacze w przedpokoju? my wykorzystaliśmy przedpokój na maxa, zrobiliśmy na meble na wymiar, mega pojemne. Tylko trzeba było drabinę kupić, żeby do końca sięgnąć:-D

pscółka ale piekny pokoik urządziliście dzieciom, gratuluję zdolności!

Anezram - ja jeszcze nie mam łóżeczka złożonego... choć właśnie w końcu udało mi się zmobilizować męża żeby je przyniósł z piwnicy, no i przy okazji okazało się że nie wiadomo gdzie są śrubki do łóżeczka i na razie nie ma jak go złożyć, a ja za 3 dni zaczynam 39tc :szok:

U nas jest taki zabobon że się nie rozkłada i żeby mama mi nie truła nie rozłożyliśmy. Materac mamy w domu bo w końcu w Ikei kupilismy i jest tak złożony w ruron że mało miejsca zajmuje. Mąż zostanie sam z rozłożeniem a kupiłam jeszcze baladachim moskitiere również z Ikei (wiem że to skupisko kurzu ale ja jestem zawsze pogryziona przez komary wręcz zjedzona i boje się że mała też będzie miała tak i chciałam ją uchronić. Nigdy męża nie gryzą a ja cała w kropkach :( ) i nie wiem czy wszystko zrobi jak bym chciała ale trudno
pscólka- nie niemamy pawlaczy mielismy ale zlikwidowaliśmy teraz mamy szafe i więcej się mieści w sumie teraz to każdy kącik zagospodarowany i tak zastanawiałam sie gdzie ja wózek postawie narazie stoi na miejscu łóżeczka

Anrezam - my w tych oknach, które uchylamy latem mamy siatki zamontowane na taśmę klejącą i o ile nie otwieram drzwi balkonowych to nie mamy ani komarów, ani much w domu (pająka jednego, ale siedzi w jednym miejscu, więc jakoś go toleruję:-D). W tym roku kupimy też siateczkowe drzwi na balkon, bo pewnie będę częściej z młodym na nim siedziała.

:) ja też lubie mieć wszystko pochowane ale mamy małe mieszkanko i niestety pewnie zagracimy je szybciutko. Kochane Wy macie wszystkie łóżeczka już porozkładane? Ja mam łóżeczko jeszcze w piwnicy

szczezrze to nawet nie kupilismy lozeczka jeszcze miałam jechac w weekend ale niestety auto mialo byc zrobione i nie zrobilo sie wiec ..

ale jak tylko bedzie w domku to je umyje i ubiore jak sie nalezy ..przy starszej corce lozeczko stalo ubrane juz miesiac przed porodem...

bo ja to musze sama wszystko i musi byc po mojemu hahaha

Siatki w oknach o których mówi Pscółka są rewelacyjne. Moja mieścina leży nad jeziorem i robactwa jest pełno. My zrobiliśmy w oknach uchylnych, a balkon mamy zamykany na magnes i można zamknąć będąc na balkonie.

też mam balkon zamykany na Zatrzask...magnes w sumie nie wiem jaki to patent hi hi bo rodzice palą i wychodzą na balkon. siatki też mamy, tylko kiepski dopływ powietrza przez nie....

Ja jakoś nie widzę różnicy w przepływie powietrza, przeciąg taki robi, że musimy stopery wkładać w okna, żeby nie trzaskało:-D
A te drzwi balkonowe to były w zeszłym roku w Lidlu, mam nadzieję że powtórzą akcję w tym roku, bo były tańsze niż w marketach budowlanych.

reklama
Do góry