reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

Cypcio grzeczny.
Jak Jaśkowi przykleiłam 4 naklejki nad łóżeczkiem to już dwie zerwał. Odeszły razem ze ścianą...

wiolan, świetna fototapeta...:tak:

reklama
Tu lepiej widać naszą autostradę ;-) kupioną za całe 5zł :-D taniej niż autostrady na euro.

SDC14040.jpg

Córcia nad łóżkiem ma wyścigówki, ale nie mam fotki.

wiolan zapomniałam wczoraj napisać, że fototapeta jest super, ile za takie cudo?

wampi: lepiej nie pytaj, bo bedziesz miala ból głowy... za wymiar 4mx2.5 m trzeba słono zapłacić i gorzko nad tym zapłakać...

Witam, jako, że jestem na etapie urządzania pokoiku Jaśkowego, wklejam linka z fajnymi radami Zawitkowskiego, co do siedzisk dla dzieci.

Błędy w aranżacji pokoju dla dziecka - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN

A od siebie mam pytanie - czy beżowe ściany nie będą się gryzły z błękitnymi dodatkami? Kurde nie mam pomysłu na ściany, myślałam też o lawendowych, ale obawiam się, że przyciemnią pokoik, a on i tak za jasny nie jest (mało dosłoneczniony)

Lenkaa, co prawda zalezy jakie wybierzesz odcienie, ale generalnie nie powinno sie gryzc. A chcesz takie polaczenie, bo musisz je sie czegos dopasowac-np. masz juz np. blekitne meble, czy zaczynasz urzadzac od poczatku?

reklama
justme dywan będzie taki:

Dywan akrylowy FUN, rozmiar: 120 x 180 cm - Dywany z włókien syntetycznych, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin

w oryginale te kolory są żywsze i błękit delikatniejszy. Firanki - panele też chcę wykończyć identycznym odcieniem, na nich wzór jest kolorowy (piraci), ale też są elementy błękitne. To by było tyle z kolorowych dodatków, no ewentualnie jakaś lampa, ale już nie musi być koniecznie błękitna - znalazłam coś takiego, tematycznie pasuje do firan:

Djeco Abażur Piraci | Bokado

Jeśli chodzi o naklejki, to myślałam raczej o czymś takim:
NAKLEJKI SCIENNE NAKLEJKA NA SCIANE DZIECIĘCE L (1758013767) - Aukcje internetowe Allegro

Obawiam się, że przy kolorowych naklejkach i tych dodatkach to już będzie się za dużo działo, zwłaszcza, że dojdzie jeszcze masa zabawek kolorowych. Oczywiście to ma być jedna naklejka, nie więcej

Z meblami jest tak, że jeszcze będą stare przez rok - mają odcień brzozy, więc neutralny. Za rok chcę mu zrobić pod wymiar wielką szafę, w której wsadzi wszystkie rzeczy, łóżko - i tyle z mebli, reszta to plac do zabawy - jakiś stolik do malowania (wiadomo, że to zwykle kolorowe) i pudła z zabawkami. Więc meble nie są problemem, te co są - są neutralne, a nowe dopasuję do reszty.

Jaki z jasnych kolorków by pasował do tej "kołowacizny", co nawymyślałam?:eek:

Do góry