reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kąciki maluszków/wystrój naszego mieszkania - rady porady

Cypcio grzeczny.
Jak Jaśkowi przykleiłam 4 naklejki nad łóżeczkiem to już dwie zerwał. Odeszły razem ze ścianą...

wiolan, świetna fototapeta...:tak:

reklama
Tu lepiej widać naszą autostradę ;-) kupioną za całe 5zł :-D taniej niż autostrady na euro.

SDC14040.jpg

Córcia nad łóżkiem ma wyścigówki, ale nie mam fotki.

wiolan zapomniałam wczoraj napisać, że fototapeta jest super, ile za takie cudo?

wampi: lepiej nie pytaj, bo bedziesz miala ból głowy... za wymiar 4mx2.5 m trzeba słono zapłacić i gorzko nad tym zapłakać...

Witam, jako, że jestem na etapie urządzania pokoiku Jaśkowego, wklejam linka z fajnymi radami Zawitkowskiego, co do siedzisk dla dzieci.

Błędy w aranżacji pokoju dla dziecka - News - Aktualności - Dzień Dobry TVN

A od siebie mam pytanie - czy beżowe ściany nie będą się gryzły z błękitnymi dodatkami? Kurde nie mam pomysłu na ściany, myślałam też o lawendowych, ale obawiam się, że przyciemnią pokoik, a on i tak za jasny nie jest (mało dosłoneczniony)

Lenkaa, co prawda zalezy jakie wybierzesz odcienie, ale generalnie nie powinno sie gryzc. A chcesz takie polaczenie, bo musisz je sie czegos dopasowac-np. masz juz np. blekitne meble, czy zaczynasz urzadzac od poczatku?

reklama
justme dywan będzie taki:

Dywan akrylowy FUN, rozmiar: 120 x 180 cm - Dywany z włókien syntetycznych, Dywany i wykładziny, Podłogi w sklepach Leroy Merlin

w oryginale te kolory są żywsze i błękit delikatniejszy. Firanki - panele też chcę wykończyć identycznym odcieniem, na nich wzór jest kolorowy (piraci), ale też są elementy błękitne. To by było tyle z kolorowych dodatków, no ewentualnie jakaś lampa, ale już nie musi być koniecznie błękitna - znalazłam coś takiego, tematycznie pasuje do firan:

Djeco Abażur Piraci | Bokado

Jeśli chodzi o naklejki, to myślałam raczej o czymś takim:
NAKLEJKI SCIENNE NAKLEJKA NA SCIANE DZIECIĘCE L (1758013767) - Aukcje internetowe Allegro

Obawiam się, że przy kolorowych naklejkach i tych dodatkach to już będzie się za dużo działo, zwłaszcza, że dojdzie jeszcze masa zabawek kolorowych. Oczywiście to ma być jedna naklejka, nie więcej

Z meblami jest tak, że jeszcze będą stare przez rok - mają odcień brzozy, więc neutralny. Za rok chcę mu zrobić pod wymiar wielką szafę, w której wsadzi wszystkie rzeczy, łóżko - i tyle z mebli, reszta to plac do zabawy - jakiś stolik do malowania (wiadomo, że to zwykle kolorowe) i pudła z zabawkami. Więc meble nie są problemem, te co są - są neutralne, a nowe dopasuję do reszty.

Jaki z jasnych kolorków by pasował do tej "kołowacizny", co nawymyślałam?:eek:

Do góry