reklama
corina
Fanka BB :)
a ja chciałam się poradzić...
kupiłam zasłonki (jestem maniaczką żyrafki, biorę wszystko co ma ten motyw;-) i niezbyt dokładnie wymierzyłam, tj. jak kupowałam nie miałam jeszcze karnisza i teraz po zawieszeniu mam wątpliwości, czy aby te zasłonki nie są za krótkie?!
wiadomo są one bardziej do dekoracji aniżeli do zasłaniania okna (na zdjęciu sa jeszcze stare żaluzje, wymieniamy je na kremowe roletki i to one będą służyć zasłanianiu okna).
rzućcie okiem pliss, co prawda powiesiłam je niezbyt elegancko, wstążka którą je spiełam jest tymczasowa, trzeba je jeszcze wyprasować i ładnie przymarszczyć, ale czy nie sądzicie że powinny być dłużesze??
martina969
Filipowa mama
Corina mnie się wydaję że jest ok zwłaszcza że jeszcze będą potem rolety
lenkaa*
corina są bardzo dobrej długości. Ja u siebie w sypialni też mam rolety i dekoracyjne zasłonki i firankę o identycznej jak twoja długości - przynajmniej jak otwieram okno czy chcę coś postawić na parapecie to nie muszę zadzierać tony materiału żeby się dostać do parapetu.
corina
dzięki dziewczyny za odp:-)
zastanawiam sie tylko jak je związać (bo rozłożone lużno napewno nie będą) ?
czy tak jak są na fotce, czy może na na bok je złapać, ale wtedy dobrze byłoby jakieś haczyki po bokach na scianie zrobić, a mi tak strasznie szkoda tych nowych scian zeby je dziurawić
a roletki kremowe, ecru? jak myslicie? na poczatku myslalam ze albo zielone albo niebieskie (jak sciany w pokoju) ale teraz sadze ze byloby za pstrokato.
czy tak jak są na fotce, czy może na na bok je złapać, ale wtedy dobrze byłoby jakieś haczyki po bokach na scianie zrobić, a mi tak strasznie szkoda tych nowych scian zeby je dziurawić
a roletki kremowe, ecru? jak myslicie? na poczatku myslalam ze albo zielone albo niebieskie (jak sciany w pokoju) ale teraz sadze ze byloby za pstrokato.
Zasłony podwiązałabym właśnie po bokach okna a rolety wybrałabym w jasnym odcieniu żółci choć kremowe i ecru też będą ładnie pasować
tak, tak ładnie będą pasować. tylko słonca sporo przepuszczaja...
martina969
Filipowa mama
ja mam rolety ecru i wydaje mi się że krem czy ercu rozjaśni zawsze pokoik i będą pasowały jakbyś np. chciała zmienić kolor ścian
reklama
agulam
Fornetka3 śliczny ten kącik dla maluszka:-)
Corina te zasłonki są jak najbardziej ok,możesz nawet wykorzystać parapet np na koszyczki wiklinowe.A roletki proponuje w jakimś neutralnym kolorze np bez czy coś pod brąz bo przy zmianie koloru ściany będą nadal pasowaly.zbyt jasna roleta możę przepuszczać światło,zresztą zależy też od której strony masz okno.
Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego
Corina te zasłonki są jak najbardziej ok,możesz nawet wykorzystać parapet np na koszyczki wiklinowe.A roletki proponuje w jakimś neutralnym kolorze np bez czy coś pod brąz bo przy zmianie koloru ściany będą nadal pasowaly.zbyt jasna roleta możę przepuszczać światło,zresztą zależy też od której strony masz okno.
Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego