reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Mam pytanie bo jestem ciekawa od kiedy mozna podawac te jogurty danon takiemu maluszkowi?? bo widze ze andrzelika juz podaje i sie zastanawiam czy tez juz bym mogla mu podac taki jogurcik danon malutku??

reklama
Tez wlasnie cos mi sie tak wydawalo bo przeciez taki jogurt zawiera cos z mleka krowiego wiec moga byc uczulajace :tak:
Tak pytam w sumie z ciekawosci :-)

Sabrinko - pediatrzy mówią, że danonki dopiero po skończeniu roku, ale są takie specjalne jogurty dla niemowlaków powyżej 7 miesiąca życia z nestle bodaj.

ja tam daje alanowi po 4 łyżeczki danone nic mu nie jest, moja szwagierka półrocznemu dzieci zaczęła dawać zupy z garka i obiady i jest zdrów i duży jak rydz , co prawda ja tak nie przesadzam, ale dzięki temu jej mały ma 9 miesięcy je wszystko sam szynki, kiełbasę, kotlety itp, co mnie zdziwiło, a takie danone myśle,że mu nie zaszkodzi, ja małemu wszystko daje próbować po łyżece, chcę żeby przezwyczajał się do wszystkiego i po lubił

Ssabrinaa - dziś w Rossmanie widziałam właśnie chyba z Hippa albo BabyDream jogurt z baname i jakimiś tam jeszcze owocami od chyba 7 mca - w takim standardowym dużym słoiczku jak inne deserki:tak:

andrzelika dużo moich koleżanek też tak robiło i ja też jestem za tym aby dawać dziecku próbować nowe smaki
U mnie jest tylko jedna zasada: bez soli i cukru

ja tak samo bez soli i cukru w małych ilościach jeszcze nic nikomu nie zaszkodziło, a skoro większe dzieci jedzą tego stosy pudełek dlaczego Alan miałby nie zjeść 4 łyżeczek nic mu nie będzie, każdy karmi jak uważa to najważniejsze

a ja uważam że nie bez powodu ktoś wymyślił schemat żywienia niemowląt :tak: i skoro czegoś nie powinno się podawać to z jakiegoś powodu , zresztą jeszcze się tego wszystkiego najedzą w całym swoim życiu ;-)

reklama
Ja też uważam, że po coś podają na opakowaniach od jakiego wieku można dawać poszczególne posiłki, a według nie których wskazań mleko krowie można podawać po 2 roku życia, a w danonkach jest tyle zbędnego "syfu" i zapewne cukru, że raczej przez długi czas nie będę tego podawać dla małej.

Do góry