reklama
A u nas już wszystkie możliwe połączenia warzyw i owoców przetestowane :-) dziś Lenka nawet zjadła cały słoiczek szpinaku z ziemniaczkami i nowość dla niej banan z morelą :-) teraz co dzień podaje jej inne warzywka aby miała urozmaicenie i co najważniejsze udało nam się wyeliminować jeden mleczny posiłek o 13.00, po zjedzeniu całego słoiczka mała zapija 50 ml wody lub herbatki na lepsze trawienie!
Ssabrinaa
Podwójna Mama ☺️
U nas na razie Sami zjada po 1/2 sloiczka warzywek i do poludnia 1/2 sloiczka deserku potem bede chciala zrobic jakos tak zeby zjadal po calych sloiczkach i zlikwidowac jedna butle ale do tego jeszcze troszke poczekam ale na razie widze ze jemu te polowki calkiem wystarczaja a na sile tez nie chce mu pchac .
Anek82
Fanka BB :)
Anek, wypróbowałaś już tę kaszkę orkiszową Holle? Jak wrażenia? Z czym ją podajesz?
pepsi - czytasz w moich myślach chyba;-) Właśnie dziś była pierwsza próba z tą kaszką i jestem mega zła ale to chyba tylko na siebie. Jako, że ja na noc po obu cycach dokarmiam Zośkę MM, to postanowiłam dziś dodać pół dawki tej kaszki (czyli zamiast 2-3 gr. - płaska łyżka na 100ml, to dać tyle na całą butlę czyli na 200ml). I tak też zrobiłam, ale doooooooooooopa. Nie leciało kompletnie przez smoczek. Mam butelkę z Dr. Brown's z szeroką szyjką i używam smoka nr. 2, czyli 3-6mcy. Szybko musiałam zrobić nową butlę, już bez kaszki. Nie wiem, kupię w weekend smoczek od 6mcy, to może ta kaszka się przeciśnie. Bo jak nie... to nie mam jeszcze pomysłu, jak ten gluten podać, skoro chcę zostać do 22 kwietnia tj. do ukończenia 6mcy, tylko na cycku. Tak to bym dosypała jej do słoiczka z zupą i po kłopocie. No qrde zła jestem i już...
A czy któraś cyckowa mama już zaczęła wprowadzać gluten?
Liwia zjada po 1/2 słoiczka warzyw, od wczoraj dostaje 4 łyżeczki jabłuszka oj strasznie smakowało jej jabłuszko, po jabłuszku dostanie inne owoce, do tej pory wszystko jej smakowało i wystarcza jej tyle nie ma płaczu o więcej
martttika spróbuj podać warzywa za kilka dni
Anek są też specjalne smoczki do kaszki
martttika spróbuj podać warzywa za kilka dni
Anek są też specjalne smoczki do kaszki
Ostatnio edytowane przez moderatora:
onanana
Anek ja mam zamiar dawać do zupki kaszę manną ale póki co chcę wprowadzić samą zupkę żeby widzieć czy nie ma uczulenia na jakieś warzywka. Sama nie wiem jak się za to zabrać... Maja pije tylko yca u nie wyobrażam sobie odciągać mleka i potem jej do niego kaszkę dawać, tym bardziej ze mleka przecież nie można zagrzać zbyt??
reklama
Anek82
pepsi - płaska łyżka to 2-3 gr. tak pisze w tym poradniku z Bobovity... bo na opakowaniu kaszki to w ogóle pisze, żeby dać 5 łyżek kaszki na 200ml mleka I tak, nawet jak dałam tylko 1 łyżkę na 200ml MM, to smoczek się zatkał.
Dzięki mirelce dowiedziałam się, że są w ogóle smoczki do kaszek wow. I już znalazłam taki do mojej butelki - poziom Y (z tym, że on jest niby od 9 miesiąca do kaszek i soków), bo obawiam się, że przez smoczek 3 od 6mż, też może nie przelecieć ta kaszka.
Dzięki mirelce dowiedziałam się, że są w ogóle smoczki do kaszek wow. I już znalazłam taki do mojej butelki - poziom Y (z tym, że on jest niby od 9 miesiąca do kaszek i soków), bo obawiam się, że przez smoczek 3 od 6mż, też może nie przelecieć ta kaszka.
Podziel się: