reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

heheh i moja ma krostki ;-)ale to chyba od tego że jej płyn do kąpieli zmieniłam.
Ostatnio dałam jej przez 3 dni jabłko to troszku i normalnie nie mogła zrobić kupki tak jak zawsze i wczoraj już jej nie dałam..jednak czekam do 11 kwietnia i zobaczymy co powie pediatra :eek:

reklama
A mysmy dzisiaj pierwszy raz sprobowalismy pic soczek z kubeczka nie kapka :-D bylo smiesznie bo Sami probowal ssac koncowke a jej sie nie da wiec lapal krople i polykal ale fajnie bylo :tak::-)
Doradzca zywieniowa radzila mi zebym soczki zamiast z butli zaczela uczyc Samiego z takiego kubeczka ze wzgledu na zabki jest on od 4 miesiaca i jest leciutki i praktyczny,mam nadzieje ze Sami sie szybko nauczy i zalapie to picie :tak:
21COFCSm4EL._SS500_.jpg

Ssabrinaa powodzenia! Szybko zaczynacie z tym niekapkiem :)
Moj Maciek nie uznaje niekapkow, nawet teraz nie umie z nich pic. Od razu pil z normalnego kupka z ustnikiem albo takiego jak na Kubus Play.

Wczoraj pediatra dala mi wolna reke jesli chodzi o wprowadzanie nowych smakow. Podsumowala to - "pewnie Pani już wszystko wie" :D
No to dzialamy...
W weekend wybire sie do marketu zeby zakupic cos poza zupkami jarzynkowymi standardowymi. Moze cos z dynia lub szpinakiem. Choc u nas w domu sie ich nie jada, ale moze choc sprobuje to podac młodemu.

nimfii no troszke wczesniej zaczelismy to fakt ale tamta kobieta wlasnie tak radzila zeby dziecko przyzwyczajac do czegos innego niz butla wczesniej zeby odroznial ze soczek z kubeczka a z butli tylko mleko no i chodzi o jego zdrowe zabki w przyszlosci:tak: a ile wypije z tego niekapka a ile wyleje no coz skutki nauki,wczoraj z 30 ml soczku 15ml wypil a reszta w sliniak poszla :-D ale slodko wygladal jak pil z tego,przynajmniej sie staral pic :-)

Ssabrinaa to bardzo dobrze ze chce sie uczyc :) to prawda ze jak sie wczesniej zacznie to latwiej pozniej odzwyczaic od smoczka.

Sabrina - my też pijemy z takiego kubeczka :) Gratuluję nowych umiejętności.

A co do krostek wokół buzi...może skóra być podrażniona od wzmożonego ślinienia obecnie.

Angun oj super to wyglada ale dluga droga jeszcze przed nami zeby Sami sam z niego pil na razie to wyglada tak ze on trzyma za uszka a Ja za kubeczek i mu daje do buzki cos wleci i wyciagam mu go zeby polknal spokojnie i tak kilka razy az pokaze ze ma dosc :tak: on ma duzo smiechu i zabawy i Ja tez :-)
agutek a jak Mateuszkowi idzie pice z tego kubeczka?? sam pije juz czy mu jakos pomagasz??

reklama
Angun oj super to wyglada ale dluga droga jeszcze przed nami zeby Sami sam z niego pil na razie to wyglada tak ze on trzyma za uszka a Ja za kubeczek i mu daje do buzki cos wleci i wyciagam mu go zeby polknal spokojnie i tak kilka razy az pokaze ze ma dosc :tak: on ma duzo smiechu i zabawy i Ja tez :-)
agutek a jak Mateuszkowi idzie pice z tego kubeczka?? sam pije juz czy mu jakos pomagasz??

Sarbrinko, powiem Ci szczerze, że raz pije, raz się bawi. Sam tego nie robi, zawsze mu trzymam i podaję picie, a on walczy :-D, próbuje "śam":-D. Uczymy się cały czas :)

Do góry