reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

My jemy cały słoiczek zupki jarzynowej i poł słoika jabłek zmieszanych z suszona sliwka.Polecam Wam suszona sliwke kupki ida jak ta lala:-Da pamietacie jakie my mielismy problemy dzis dałam małemu poł zołtka miałam jeszcze z miesiAC poczekac ale wczoraj mi takie swiezutkie jajeczka ze wsi przywiezli ze juz mu dałam..

reklama
ja dawałam mojemu małemu marchewke z gerbera i tak nawet mu smakowała (mi bardzo ;-)). Dzisiaj zrobiłam swoją (ugotowałam, przecisnęłam przez siteczko) i stwierdziłam, ze jest okropna:-( Nie chce mu caly czas dawac sloiczków, a one są o niebo lepsze w smaku, czy jest ktoś kto sam robi zupki? Doprawiacie to czymś? No nic, jutro zobaczymy jak to pójdzie. o ile pójdzie ;-)

ja dawałam mojemu małemu marchewke z gerbera i tak nawet mu smakowała (mi bardzo ;-)). Dzisiaj zrobiłam swoją (ugotowałam, przecisnęłam przez siteczko) i stwierdziłam, ze jest okropna:-( Nie chce mu caly czas dawac sloiczków, a one są o niebo lepsze w smaku, czy jest ktoś kto sam robi zupki? Doprawiacie to czymś? No nic, jutro zobaczymy jak to pójdzie. o ile pójdzie ;-)
Ja robilam sama marchewke dla Samiego bo w sloiczkach tutaj nigdzie nie bylo,ale niczym tego nie doprawialam bo nie wolno doprawiac malym dziecia a zwlaszcza nie wolno dodawac soli! Nie bylo to az tak pyszne bo byla to zwykla sama marchewka ale zjadl troche i sie krzywil odrobine przy tym ale bylo ok :tak: Ja juz powoli sama cos gotuje malemu i tez juz nie chce mu podawac sloiczkow ale jeszcze mam jakies wiec chce je wykorzystac a potem juz koniec :tak:
Mi dzisiaj przyszly fajne przepisy dla maluchow :tak:

W tych przepisach doradzaja dodawac troche MM zeby smak byl lepszy ;-)

sabrina no niby tak z tymi przyprawami, ale miałam na myśli np. oliwę z oliwek czy masełko. A to mleko to do zupek dawać? jak to ma wyglądać?

a słoiczki to staram się kupować takie, których np. sama nie jestem w stanie przyrządzić i przeważnie są to owoce :-)

Ostatnia edycja:
U mnie Franek nie chce żadnych owoców:szok: krzywi się, wije i piszczy, jedyne co wsuwa to ziemniak z dynią, próbowałam więc jabłko z dynią, ale nie przeszło, więc robię coś okropnego, chcąc go nauczyć jeść owocki, dodaję mu po trochu do tego ziemniaka z dynią, i jak dodam niewiele to zje. Nie wiem czy dobrze robię, ale chcę go przyzwyczajać powoli do trochę kwaśniejszego smaku.

Ja trzeci dzien daje zupke i co dalej moge zaczac dawac obiadki z mieskiem i ryba??Wiecie ci ja tego nie ogarniam nie wiem czy dawac cos kilka dni czy zmienac co dwa dni np.Ja narazie nie gotuje bo mi moj pediatra zabronił chyba ze sprawdzonego zrodła jak bedzie troche starszy zaczne gotowac moze za miesiac.

reklama
sabrina no niby tak z tymi przyprawami, ale miałam na myśli np. oliwę z oliwek czy masełko. A to mleko to do zupek dawać? jak to ma wyglądać?

a słoiczki to staram się kupować takie, których np. sama nie jestem w stanie przyrządzić i przeważnie są to owoce :-)
Mysle ze odrobine maselka mozna by dodac a z tym mlekiem to jest tak ze robisz porcje mleka,najlepiej najmniejsza i dodajesz zamiast wywaru do jarzynki zeby zrobic bardziej papkowata konsystencje :tak:

U nas na razie brokuly tylko nie zasmakowaly :tak:

Do góry