reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
Ja też mam silikonową nie wiem z jakiej firmy. póki co podaję Mai wit c nią ale jest rzeczywiście b. fajna:-D
Acha i jakoś nie zaczęłam dziś rozszerzać diety bo mnie w domu nie było cały dzień. jakoś mi się do tego nie spieszy. Maja póki co całkowicie zadowala się cycem i szczerze mówiąc ja jakaś leniwa jestem do przygotowywania dla niej posiłków...

Ostatnio słyszałam w TV , że na początku lepiej dawać maluchom jedzenie ze słoiczków bo tam warzywa i owoce sa solidnie kontrolowane sprawdzane są pod kontem wielu norm, a te co kupujemy nie nadaję się dla dzieci bo się ich nie sprawdza żadnymi normami, chyba, że ktoś ma swoje z własnego ogrodu lub z pewnego źródła, że nie pryskane.Ja córce do roku dawałam słoiczki i teraz tez zamierzam tak robić.
Znalazłam fajny sklep internetowy tam słoiczki i pampersy dużo tańsze szczególnie jeśli mieszka się w małym mieście.
www.dodomku.pl
polecam mam zamiar już w tygodniu dokonać zakupów.

Nie wiem czy macie w swojej okolicy sklepy ekologiczne? Tam są warzywa/owoce/mięso itp. ekologiczne z certyfikatami potwierdzającymi, że są zdrowe, ja będę takie kupować na początek.

ja wypatrzyłam u nas w Lidlu są warzywa i owoce ekologiczne między innymi jabłka, marchew, pietruszka, ziemniaki czyli to co teraz maluszki jedzą następnym razem jak będę to muszę się zainteresować,:tak:

fakt słoiczki ułatwiają sprawę :tak:

reklama
Dla Macka wszystkie zupki robilam osobiscie z warzyw kupionych u mnie na bazarze u takich "chłopów" co ze swoim towarem przyjezdzaja. Maja dzialki pod Krakowem i tam uprawiaja conieco...
Nigdy nie mial żadnych uczulen, ani nic wiec mam zaufanie do tych produktow.

Kubusiowi najpierw kupowalam zupke jarzynowa w sloiczku, marchewke z jablkiem... A to dlatego bo na poczatku jak je male ilosci to mi sie nawet nie chcialoby do garnka wrzucac tak malych ilosci.
No a dzis zrobilam mu pierwsza wlasna zupke :D
Ale wyszla pyszna! Nie wiem jakim cudem mi sie to udalo bo pamietam ze te zupki co robilam mackowi nie specjalnie mi smakowaly, a ta dzis byla świetna!
Zrobilam specjaknie tak by byla mala zawartosc marchewki ok 25% a reszta to ziemniak, pietruszka i jablko. No i zobaczymy czy z mniejsza iloscia marchewy obejdzie sie bez zaparc.

Deserki owocowe kupuje, bo nawet nie ma dostepnych tych roznych owocow (moreli, brzoskwin, jagód, śliwek.... na większosc sezon sie zacznie).

Do góry