reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
Ja też mam silikonową nie wiem z jakiej firmy. póki co podaję Mai wit c nią ale jest rzeczywiście b. fajna:-D
Acha i jakoś nie zaczęłam dziś rozszerzać diety bo mnie w domu nie było cały dzień. jakoś mi się do tego nie spieszy. Maja póki co całkowicie zadowala się cycem i szczerze mówiąc ja jakaś leniwa jestem do przygotowywania dla niej posiłków...

Ostatnio słyszałam w TV , że na początku lepiej dawać maluchom jedzenie ze słoiczków bo tam warzywa i owoce sa solidnie kontrolowane sprawdzane są pod kontem wielu norm, a te co kupujemy nie nadaję się dla dzieci bo się ich nie sprawdza żadnymi normami, chyba, że ktoś ma swoje z własnego ogrodu lub z pewnego źródła, że nie pryskane.Ja córce do roku dawałam słoiczki i teraz tez zamierzam tak robić.
Znalazłam fajny sklep internetowy tam słoiczki i pampersy dużo tańsze szczególnie jeśli mieszka się w małym mieście.
www.dodomku.pl
polecam mam zamiar już w tygodniu dokonać zakupów.

Nie wiem czy macie w swojej okolicy sklepy ekologiczne? Tam są warzywa/owoce/mięso itp. ekologiczne z certyfikatami potwierdzającymi, że są zdrowe, ja będę takie kupować na początek.

ja wypatrzyłam u nas w Lidlu są warzywa i owoce ekologiczne między innymi jabłka, marchew, pietruszka, ziemniaki czyli to co teraz maluszki jedzą następnym razem jak będę to muszę się zainteresować,:tak:

fakt słoiczki ułatwiają sprawę :tak:

reklama
Dla Macka wszystkie zupki robilam osobiscie z warzyw kupionych u mnie na bazarze u takich "chłopów" co ze swoim towarem przyjezdzaja. Maja dzialki pod Krakowem i tam uprawiaja conieco...
Nigdy nie mial żadnych uczulen, ani nic wiec mam zaufanie do tych produktow.

Kubusiowi najpierw kupowalam zupke jarzynowa w sloiczku, marchewke z jablkiem... A to dlatego bo na poczatku jak je male ilosci to mi sie nawet nie chcialoby do garnka wrzucac tak malych ilosci.
No a dzis zrobilam mu pierwsza wlasna zupke :D
Ale wyszla pyszna! Nie wiem jakim cudem mi sie to udalo bo pamietam ze te zupki co robilam mackowi nie specjalnie mi smakowaly, a ta dzis byla świetna!
Zrobilam specjaknie tak by byla mala zawartosc marchewki ok 25% a reszta to ziemniak, pietruszka i jablko. No i zobaczymy czy z mniejsza iloscia marchewy obejdzie sie bez zaparc.

Deserki owocowe kupuje, bo nawet nie ma dostepnych tych roznych owocow (moreli, brzoskwin, jagód, śliwek.... na większosc sezon sie zacznie).

Do góry