reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

My juz mamy za sobą marchewkę-hipp pierwsza marchew (3 dni oczekiwania na kupkę), jabłko (bobovita złote jabłko) i marchew z jabłkiem(gerbera-90% jabłka, 10 marchewki)
karmię łyzeczką od Hippa plastikową, póki się sprawdza, nie będę kupować nic innego, może jak się jakieś ząbki pokażą kiedyś to przejdę na silikonowe żeby plastik w ząbeczki nie stukał :tak:

A tak moja gwiazda oczekuje na posiłek
jedzonko.jpg

reklama
Katerinka - wolno tak już sadzać nasze maluszki?:szok: Wydawało mi się, że jeszcze nie można ich sadzać... Poproszę o info kogoś kto się coś na tym zna... w przeciwieństwie do mnie

Anek najlepiej tak zacząć sadzać dzieci jak już same usiądą, wtedy układ kostny jest już na to gotowy. A wiadomo, jedne zrobią to wcześniej inne później :)

anek moj Kuba nie dalby rady tak usiasc nawet jakbym go oblozyla poduszkami ;-) ale kazde dziecko inaczej sie w tym temacie rozwija. miedzy 5-6msc mysle ze wiele maluszkow juz bedzie potrafilo samodzielnie usiasc.

Poki co ja wole fotelik samochodowy uzyc do karmienia.

Lilka tez potrafi usiąść ale raczej na moich kolanach. Do jedzenia nie odważyłabym się jej posadzić na krzesełku. Leżaczek narazie się świetnie sprwdza

Moj to usiadzie chyba za dwa miesiace jak dobrze pojdzie:-DJezdze po tych rehabilitacjach i powiem Wam tylko ze mowia ze nie wolna dzieci sadzaC typu obstawiac poduszkami czy podobne rzeczy, moja doktor powiedziała ze to nie czas na siadanie ale jesli sama siedzi to chyba jest gotowa..

Ja też w foteliku samochodowym karmię, chodzę z Patrycją na rehabilitację i babka stanowczo nie każe sadzać.
My mamy za sobą, marchewkę, jabłuszko i marchew z ziemniakiem. Dziewczyny, ile Wasze maluchy zjadają ze słoiczka? bo moja tak w połowie zaczyna już stroić fochy..w sumie to ta pierwsza marchewka z Gerbera jej najlepiej weszła :)

majuska jesli chodzi o deserki to zjada caly sloiczek - do tej pory tak bylo z jablkiem, jablkiem z marchewka i jablkiem z morela. Zupki daje mu najpierw po kilka lyzek, potem pol sloiczka. Teraz wlasnie dostaje pol sloiczka zupki i 40ml soku do popicia. On chetnie je i widze ze chcialby zjesc wiecej niz pol sloiczka zupy. Owocow chcialby nawet wiecej niz caly sloiczek.
Jak sie okarze ze nie ma zaparc po zupce to dostanie sloiczek ;)

A poki co okazuje sie ze moj przepisa na zupke jest okej.... 25% marchewki w skladzie jest w sam raz i jak na razie zaparcia nie mecza :-)

My tez po pierwszej marchewce:-) Pierwszego dnia dostał ze dwie łyżeczki i mu smakowało. Wczoraj już nie był taki zachwycony tą marchewką. Zobaczymy jak dzisiaj pójdzie. Kupa na szczęście codziennie, więc dziś spróbuję dać mu troszkę więcej, a jutro może ziemniaczek?

reklama
My jemy jeszcze warzywa, dziś wprowadzę po południu owoce, zaczynałyśmy od 4-5łyżeczek, teraz daję pół słoiczka i nie ma krzyku jak już pusto w słiczku:tak:

Do góry