reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

A ja wczoraj zrobilam jablko z marchewka tak aby bylo wiecej tej marchewki niz jablka no i noc mielismy kiepska. Mimo iz rano zrobil kupcie to caly czas meczy go brzuszek. w ciagu dnia spi po 20min i sie wybudza stękajac....
Dzis dostal druga taka sama porcje jak wczoraj i zobaczymy jak ta noc minie.

Czy ktos daje juz kaszki mleczno ryzowe?
Widze ze wiekszosc na warzywkach i jablku poki co :tak:

reklama
no i wszystko o tych cukrach wyjaśniły dziewczyny:-D

A mój już po pół słoiczka marchewki je i się zajada:tak:, po świętach-jak wrócę z PL to porobię sama marcheweczkę itp. bo w PL nie będę przy garach stała i mały będzie słoiczki próbował...

ja dalam 2 łyż ale mała zwróciła wszystko. Co mnie tylko przekonało że nie może nic z mm. i teraz nie wiem czy podać kaszke ryzowa czy kleik czy jak..

Ja przeszłam na podawanie kleiku kukurydzianego na noc do 180 ml wody i 6 miarek MM dosypuję 3 miarki kleiku i mała spokojnie da radę ciągnąć przez smoka, ja ma medela rozmiar M. A słioczki daję z Hipp i na tych co mam to pisze, że są bez dodatku cukru, więc chyba dobrze.

Zgadza sie bobovita ma odpowiedniki w roznych panstwach i fajnie.
W UK to jest cow&gate (Sabrinka ;-)) i mleczko cow& gate to to samo co bebiko,a aptamil to to samo co bebilon:tak:
Ale ja nie o tym chcialam
;-)
mysmy wczoraj probowali marcheweczke i moja gwiazda zjadla pol sloiczka:szok: po czym sie rozplakala,bo chciala jeszcze,ale i tak mysle,ze jak na pierwszy raz to lekko przesadzilysmy:eek:
Na wieczor do mleka byl kleik,ale z lekka przesadzilam ,bo do 180 ml dosypala 3 miarki kleiku takie jak do mleka i nieststy przez smoczek prawei nie lecialo,musialam rozrzedzac mleczkiem.Dzisiaj dosypie te 2 male lyzeczki jak planowalam.

Dzieki kochana ;-) Ja akurat podaje Aptamil Samiemu a sloiczki to przewaznie te cow&gate ale warzywka to znowu z hipp daje :tak: ale dzieki wielkie ;-)

ewika tak jak nimfii pisze mozesz sprobowac kaszke albo kleik na MM ktore jej odpowiada albo kaszki bez dodatku MM :tak:

A Natalka dziś zjadła cały słoiczek tego jabłuszka ze słodką marchewką. Tylko odkąd destają marchewk robi takie twardsze kupki. Tzn. nie płacze przy tym, nie widzę zeby ją brzuszek bolał, tylko są po prostu takie bardziej stałe.

Margana bo marchewka dziala zatwardzajaco,dlatego dzieci ktore maja sklonnosci do zaparc powinly miec w diecie z marchewka jablko :tak: Ja teraz np. jak Sami dostaje marchew-ziemniak jako obiadek to dostaje jeszcze deserek w postaci jablka ale 1/2 sloiczka bo moj to mial problemy z kupami caly czas a od kiedy jest na samym MM to juz na calego a tak jablko mu pomaga albo po marchewce dawalam mu 20ml soku z jablka(tarlam pol jablka i odlewalam soczek,naturalny i bez cukru) i pomagalo zawsze :tak:
Ja zauwazylam ze Sami jakby mogl to by cale sloiczki zjadal ale na razie dostaje po 1/2 sloiczka a potem mleko dopiero za kilka dni mam zamiar wprowadzic mu caly sloiczek i zastapic tym jedno mleko :tak:

reklama
Ssabrina no ja tez tak planuję, ze jak wprowadze zupkę jażynową( ziemniaczki z marchewką) to dodatkowo juz samo jabłuszko będę dawac, bez tej marchewki:tak:

Do góry