reklama
AniaSm
Fanka BB :)
margana u mnie nie ma niestety bobovity ale na pewno wypróbuje jak już będe w kwietniu w PL
dzisiaj była gruszka dzień drugi i już poszło o wiele lepiej , zmieniłam tylko sposób podawania łyżeczką ;-) , więc jutro skończymy słoik :-)
dzisiaj była gruszka dzień drugi i już poszło o wiele lepiej , zmieniłam tylko sposób podawania łyżeczką ;-) , więc jutro skończymy słoik :-)
AnnaJ007
Przed nami dzisiaj i jutro jeszcze marchewka a za dwa dni dynię będziemy próbować.Później może jakieś jabłuszko...
a jeszcze jak tam kto uważa ale dla mnie ze słoiczków to Bobovita jest najlepsza(tutaj ma swój odpowiednik), innych skład trzeba sprawdzać jeśli nie chce się żeby dziecko miało w słoiczkach dodatek cukru np.
http://www.hipp.pl/?id=296
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.p...tl/product/produkt/125/mid/1449/strona/1.aspx
a jeszcze jak tam kto uważa ale dla mnie ze słoiczków to Bobovita jest najlepsza(tutaj ma swój odpowiednik), innych skład trzeba sprawdzać jeśli nie chce się żeby dziecko miało w słoiczkach dodatek cukru np.
http://www.hipp.pl/?id=296
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.p...tl/product/produkt/125/mid/1449/strona/1.aspx
Ostatnia edycja:
Zgadza sie bobovita ma odpowiedniki w roznych panstwach i fajnie.
W UK to jest cow&gate (Sabrinka ;-)) i mleczko cow& gate to to samo co bebiko,a aptamil to to samo co bebilon
Ale ja nie o tym chcialam ;-)
mysmy wczoraj probowali marcheweczke i moja gwiazda zjadla pol sloiczka po czym sie rozplakala,bo chciala jeszcze,ale i tak mysle,ze jak na pierwszy raz to lekko przesadzilysmy
Na wieczor do mleka byl kleik,ale z lekka przesadzilam ,bo do 180 ml dosypala 3 miarki kleiku takie jak do mleka i nieststy przez smoczek prawei nie lecialo,musialam rozrzedzac mleczkiem.Dzisiaj dosypie te 2 male lyzeczki jak planowalam.
W UK to jest cow&gate (Sabrinka ;-)) i mleczko cow& gate to to samo co bebiko,a aptamil to to samo co bebilon
Ale ja nie o tym chcialam ;-)
mysmy wczoraj probowali marcheweczke i moja gwiazda zjadla pol sloiczka po czym sie rozplakala,bo chciala jeszcze,ale i tak mysle,ze jak na pierwszy raz to lekko przesadzilysmy
Na wieczor do mleka byl kleik,ale z lekka przesadzilam ,bo do 180 ml dosypala 3 miarki kleiku takie jak do mleka i nieststy przez smoczek prawei nie lecialo,musialam rozrzedzac mleczkiem.Dzisiaj dosypie te 2 male lyzeczki jak planowalam.
Ja zawsze kupowalam Bobovite albo Gerbera.... Bobofruta ani Hipp nigdy
Zawsze przed zakupem sprawdzam składy procentowy warzy czy owocow
A jesli chodzi o slodzenie to uzywalam tylko glukozy jesli zaszla potrzeba. Jednak jestem za podawaniem zupek/deserkow bez dodatkow smakowych.
Madzia a jak wam noc minela po tej marchwewce? w miare spokojnie?
Kuba jest na razie na marchewce z jablkiem. Dzis jeszcze dpstanie to a jutro chyba podam mu sama marchew choc sie boje.... Bo on ma sklonnosci do zaparc. No i moze w weekend pierwsza zupka jarzynowa
Zawsze przed zakupem sprawdzam składy procentowy warzy czy owocow
A jesli chodzi o slodzenie to uzywalam tylko glukozy jesli zaszla potrzeba. Jednak jestem za podawaniem zupek/deserkow bez dodatkow smakowych.
Madzia a jak wam noc minela po tej marchwewce? w miare spokojnie?
Kuba jest na razie na marchewce z jablkiem. Dzis jeszcze dpstanie to a jutro chyba podam mu sama marchew choc sie boje.... Bo on ma sklonnosci do zaparc. No i moze w weekend pierwsza zupka jarzynowa
Hipp ma najwięcej w swoim składzie procentowo warzyw, owoców i są BIO więc lepsze i w sklepie są najdroższe
Madzia najlepsze będą smoczki specjalne do kaszek ja mam zamiar taki kupić, wczoraj też na noc dałam małej do mleko 150ml kleiku kukurydzianego tylko jedną miarkę i mała się męczyła leciało bardzo słabo
my już marchewkę mamy za sobą jadłyśmy 3 dni małej smakowała dziś w ruch poszła marchew z ziemniaczkiem 4 łyżeczki też nie gardziła:-)
AnnaJ007 węglowodany to inaczej cukrysą w składzie Bobovita
Madzia najlepsze będą smoczki specjalne do kaszek ja mam zamiar taki kupić, wczoraj też na noc dałam małej do mleko 150ml kleiku kukurydzianego tylko jedną miarkę i mała się męczyła leciało bardzo słabo
my już marchewkę mamy za sobą jadłyśmy 3 dni małej smakowała dziś w ruch poszła marchew z ziemniaczkiem 4 łyżeczki też nie gardziła:-)
AnnaJ007 węglowodany to inaczej cukrysą w składzie Bobovita
Ostatnio edytowane przez moderatora:
mirelka tylko wiesz jesli jest napisane samo weglowodany to nie wiadomo jaki rodzaj cukru tam jest.
Na dobra sprawe nawet jak pisze "cukier" to nie jest oczywiste ze chodzi o biały cukier.
Jest przeciez laktoza, gluzkoza, fruktoza. Wszystko jest cukrem i to weglowodanem.
Jesli zle pisze to niech mnie ktos poprawi ale tak pamietam z chemi w LO.
Niekiedy pisza na opakowaniu cos takiego ze w skladzie jest cukier pochodzenia naturalnego wydobyty z owocow - tj fruktoza.
jakby ktos chcial sie zaglebic w temat cukru.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Węglowodany
Na dobra sprawe nawet jak pisze "cukier" to nie jest oczywiste ze chodzi o biały cukier.
Jest przeciez laktoza, gluzkoza, fruktoza. Wszystko jest cukrem i to weglowodanem.
Jesli zle pisze to niech mnie ktos poprawi ale tak pamietam z chemi w LO.
Niekiedy pisza na opakowaniu cos takiego ze w skladzie jest cukier pochodzenia naturalnego wydobyty z owocow - tj fruktoza.
jakby ktos chcial sie zaglebic w temat cukru.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Węglowodany
Ostatnia edycja:
Margana
Ja myśle, ze jesli w składzie jest napisane cukier to jest to cukier biały. A te węglowodany w tabeli kalorycznej to właśnie cukier pochodzący od owoców i warzyw wchodzących w skład słoiczka. Ja kupuję Bobovitę, zawsze patrzę na skład i jak na razie nie trafiłam zeby tam był wymieniony cukier.
Zresztą my podajemy mleczko Bebiko, wiec wszystko tej samej firmy;-)
Zresztą my podajemy mleczko Bebiko, wiec wszystko tej samej firmy;-)
węglowodany są prawie w każdym produkcie, ale nie oznacza to, że w danej potrawie jest biały cukier, węglowodany złożone są zdrowe i dodają energii, są konieczne w zrównoważonej diecie, proste są mniej zdrowe, ale np w owocach jest naturalny cukier-fruktoza, który należy do węglowodanów prostych
a cukier w składzie oznacza, że rzeczywiście dosypano cukru
a cukier w składzie oznacza, że rzeczywiście dosypano cukru
reklama
Nimfii noc bezproblemowo,ale od wczoraj to teraz jeszcze kupy nie bylo,co tez moze byc spowodowane kleikiem ryzowym.Jakos nie widac by ja cos meczylo.Dzis jeszcze dojadla samej marchewki a na jutro juz kupilam marchew z jablkiem albo z ziemniakiem.
Dzisiaj jeszcze jej dam herbatke ulatwiajaca trawienie,bo ostatnio po niej az kilka kup bylo ,wiec tak aby nie zapchac malej to jej zrobie wieczorem.
Dzisiaj jeszcze jej dam herbatke ulatwiajaca trawienie,bo ostatnio po niej az kilka kup bylo ,wiec tak aby nie zapchac malej to jej zrobie wieczorem.
Podziel się: