reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

reklama
madziu - my ciagle tak, podobnie jak onanana , ale czasem nawet 4 razy jej sie zdarzy - na szczescie b. rzadko. Przewaznie je raz , lub dwa - Dziś np 2 razy ;)
potworek - Zazdraszczam!!!!!!!!!!!!

My już nie cyckujemy,a mała od maja budzi się dopiero o 5 na butlę, teraz czasem i do 6 pociągnie,ale zdarza się ,ze szwankuje i już o 3 się budzi i nie da rady jej uśpić niczym innym jak mlekiem

madzia wody takze nie chce pic ;-)
Kuba je obiady jednodaniowe bo on i tak je porcje jak wróbelek :p Byl czas niedawno ze zjadal porcje prawie 200g na obiad (zupke miks) a teraz na czas choroby znow mu przeszedl apetyt i zjada po 60-90g obiadku. Tak jak pisalam on uwielbia miksowane zupy, a jak mu daje cos z naszego obiadu w kawalkach to tak średnio.... Co mu ostatnio posmakowalo to kanapka z maslem, ale jak mu posmarowalam na to troche żółtka z jajka na miekko to juz nie chcial zjesc.

potworek
wiesz.... to mi Kuba standardowo pil po 100ml dziennie a w upaly okolo 300ml. a teraz... Rano leje do butli 100ml soczku i przez caly dzien moze z 10 ml wypije tego :(
A jak chodzi o gryzienie to jesli jest w stanie grysc biszkopty czy chlebek itp to mysle ze nie masz sie czym martwic :) Moze po prostu nie podoba mu se jak natrafia na grudki w zupie? kuba tego nie lubi jak daje mu zupe z grudkami to je ja z pol godziny bo tak mieli i mieli powoli :confused2:

Karmienia nocne - to u nas jest standardowo raz okolo 3 w nocy ale pije to prawie na śpiaco i od razu zasypia. Podczas choroby mial taka noc niedawno ze wstal z placzem nawet 4 razy i tyle dalam mu MM, ale to tylko sa sporadyczne przypadki.

Jeśli chodzi o karmienie nocne to jak Natalka skończyła 3 miesiace to było jeszcze jedno ok. 23.00, a po 5 mies.juz sie całkiem skończyło.

A z tym piciem to też mamy problem. Natalka wypija tak 120-220ml, w upały ok.300ml. Nie wiem czy to mało czy nie. W kazdym razie nie chce pic nic innego poza wodą:baffled: Cieszę sie bardzo, ze pije wodę, ale czasem mogłaby sie napić jakiegoś soczku albo herbatki. Soczków w ogóle odmawia. Herbatkę na początku piła, a teraz też juz nie chce. A tu zima sie zbliza i przydało by sie dawac jej ciepłą herbatkę, a ona nawet na cieplejsza wodę kręci nosem:eek: I co ja mam zrobić? Cierpliwie proponować?

reklama
U nas też 1,2 karmienia jak u cyckowych mam onanany i goli ale najczęściej jedno;-)Czasem baczki na śpiąco męczą to latam z nią po domu ale cyca już potem nie daje.
Margaryna moja też tylko wodę ale mam nadzieję że niedługo zacznie pić ciepłe np. soki malinowe czy herbatki w zime byłyby w sam raz po spacerku na rozgrzewkę no zobaczymy jak będzie czasem skusi się na ciepłe z kilka łyków.
potworek zazdroszczam spania a ty narzekasz oj kobieto..spij nie gadaj że się nie wysypiasz:no:
Danonków moja nie chce..właśnie zastanawiałam się nad jogobella bo naturalny jej nie podchodzi ?!
Najbardziej lubi te rossmanowe .
Kurczę chlebka też nie chce..
nimfii a ja słyszałam aby nawet do chyba 3 lat herbaty czarnej nie podawać bo źle działa na układ nerwowy gdyż zawiera teninę.

Ostatnia edycja:
Do góry