o jaki ruch na tym watku
My tez powoli zaczynamy podawac domowe jedznie, obiady... Ale bardzo powoli bo Kuba zazwyczaj po jednym kęsie ryby z parowaru czy miekkich warzy ma dosc. zdecydowaie woli swoje zupki miksowane. Teraz z wiekszymi grudkami.
ssabrinaa wiesz ja zakupilam taka przyprawde do ryb Prymat i tym posypywalam rybe i do parowaru. Ona jest fajna bo ma w swoim skladzie chyba sae ziola i sol, takze i takiej rybki dalam Kubusiowi. Albo gotuje rybe z warzywami jak rybe po grecku i miksuje to bo on taka postac lubi, a wtedy po prostu majeranek dosypuje.
Jak juz jestem w temacie ryby to polecam Mirune - juz kiedys pisalam. Ryba morska z pysznym mieskiem a jest zdecydowanie tansza niz losos. Polecona juz dawno temu przez wlasciciela hurtowni rybnej - my tylko ja jemy na chwile obecna ;-)
Jesli chodzi o desereki do scieram na tarce owocki, albo daje w kawalkach. Po owockach dostaje jeszcze biszkopta na przegryzke.
Nie robilam jeszcze kisieli, budyny, ani galaretek - choc galaretki troszke probowal juz Kubus bo moja babcia i mama robia takie trociki - serki homogenizowane z galaretka, albo powidla jablkowe z galaretka mieszane i tym jest biszkopt przelozony tak wiec Kuba jadl juz cos takiego i to bylo na bazie galaretki z torebki Winiary czy Gellwe
Jesli Wam sie chce moizecie dzieciom robic ciasteczka np kukurydziane z maki kukurydzianej i kleiku ryzowego. Albo piec wlasne cista biszkopty czy drozdzowki.
Ja nie mam czasu na razie na takie rzeczy.
A wiec poza owocami na deser dosteje Danonki czy jakis jogurt jak ja jem - uwielbia
onanana my mamy teraz problem z piciem.... Herbat z granulatu mlody nigdy nie chcial. Pil Bobofruty ale teraz i ich nie chce. Nie chce pic kompotow, ani herbeta owocowych parzonych - polecam Vitax albo Herbapol. Tylko mleko pije, a tak to cala reszte napojow pociumka ze dwa łyki.
Malinowa herbetke vitax mu parzylam teraz przy przeziembieniu
Te herbatki sa lepsze niz te z granulatu bo maja wiekszy procent woocow takze smialo mozna dawac.
A po roku chyba nawet mozna juz czarna hernate dawac gdzies czyatlam ale ja jeszcze tego nawet Mackowi nie dawalam.
mirelka a Kuba tez jadl juz spagetti
Ale ze sloiczka Be3bydream kupilam i pyszne to jest
A mozesz tez kupic gotowy sosik bolonski z gerbera chyba, ale jak podejrzewam wolisz robic sama