reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

u nas też mała będzie spała razem z nami (z nami w pokoju - nie w łóżku - bo o takich przypadkach też słyszałam), też ze względu na warunki (no i też trochę na moją wygodę) nic już w pokoju nie zmieniam bo potem przeprowadzamy się do innego mieszkania i tam już planuję zrobić dla niej pokoik (będzie już miała 3-4 m-ce, więc myślę, że spokojnie będzie mogła spać sama w pokoiku

reklama
Aestima, ja będę miała fotelik po moim chrześniaku. Nie stać nas, żeby kupować wszystko. Oczywiście, jeśli trzeba by było, to by się pożyczyło, a kupiło, jednak teraz jest tyle "niezbędnych" gadżetów, że zawrotów głowy można dostać. Trzeba umieć wybrać to, co nam naprawdę się przyda :-)

Ja napewno kupię taki czujnik oddechu a włąściwie już jest zakupiony przez mojego tatę...ja swoje przeżyłam i nie mam zamiaru znowu schizować, choć wiem że może się to wogóle nie zdarzyć ale mimo wszystko będzie jakaś kontrola, poza tym mieszakmy w domu i jak będę siedzieć na tarasie czy na dole a małą będzie spała w sypialni która jest na piętrze to warto mieć takie urządzenie jak niania i słyszeć co się z nią dzieje

Ostatnia edycja:
Misia, pamiętam Twoją historię i w Twojej sytuacji również zakupiłabym czujnik oddechu. Natomiast niania w większym domu to raczej standard.

Moje drogie lejdis..

Musze się wam pochwalic... Wczoraj z moim dadim przytargaliśmy do mnie do domciu moje STARE łóżeczko... Ono jest chyba ze stu letnie :) Było moje, potem mojej sis, potem każdego kuzyna i kuzynki po kolei (są dużo młodsi i jest ich 7), ale od kilku lat leżało na strychu myślałam, że pruchno je pożarło ale to łóżeczko... WOW !! Gdyby nie to, że chce miec w kolorze ciemny brąz nie musiałabym nawet odnowic go, w sensie podmalowac, bo wygląda jak nówka !! 26letnie łóżeczko !! ehhhh wzruszyłam sie ;P

Nasz Mikołaj też będzie z nami, w weekend zaczynamy malowanie, wyremontujemy całą sypialnię:) Chcę zrobić pokój w stylu marynistycznym. Dzisiaj jedziemy po mebelki, kupujemy dla małego łóżeczko i komodę:) nad łóżeczkiem chcę namalować galeon^^ . Pościel i dodatki jush wypatrzyłam w sklepie, brakuje mi tylko karuzeli na łóżeczko, może widziałyście gdzieś jakąś w tym stylu??

Aestima
Takie monitory czy wagi dla maluszka w domu sa dobre jak jest wczesniak albo dziecko ma klopoty ze zdrowiem. Jak nie ma potrzeby to po co teraz wydawac, lepiej na dobre lody sie wybrac ( za jakis ułamek tej kasy). A jak by co mały potrzebował to pierw mozna wyporzyczyc a dopiero potem myslec o swoim.

ja-zolza
Skoro tak mowisz to wierze , ja przeczytalam tylko dosyc ktotki opis w gazecie i odrazu smieszny obrazek mi sie wyswietlil w glowie ;-)

Właściwie to z wszystkimi zakupami jestem w ciemn.... ... lesie. Za pokoik jak dobrze pójdzie zabierzemy się za jakieś 2-3 tygodnie, zaczynam łapać stersa, że nie damy rady na czas...
Witam w klubie - ja jestem w ciemn.... z porządkami, a zakupowo nie mam taki rzeczy jak nowy materacyk do łóżeczka czy przewijak.

reklama
A ja już zmyłam rafę, bo farba się łuszczyła, pewnie w weekend wybierzemy się po pigmenty i białą farbę do malowania ścian. Teraz są tylko kontury wodorostów i zwierzątek, ale odżyją na nowo :)

Mała śpi z nami w pokoju i nie ma mowy o innym rozwiązaniu. Taki noworodek potrzebuje bliskości rodziców a nam też będzie wygodniej, kiedy łóżeczko będzie stało w tym samym pokoju co nasze :)

Do góry