reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

Mamobartusia jesli bezpieczenstwo jest na pierwszy miejscu to ja bym polecala blizej przyjrzec sie dwom modelom Roamer Duo Plus alb Maxi Cosi Priori Fix. Oba niestety dosc kosztowne ale w testach bezpieczenstwa stoja na czolowych pozycjach (mysmy sie tym glownie kierowali jak tez praktycznoscia uzycia - ale to byl faktor drugoplanowy). Ogolem foteliki z systememe isofix sa duzo stabilniejsze i lepsze jesli chodzi o bezpieczenstwo. My wybralismy Roamera.
Nie wiem czy Kiddy life pro ma isofix ale w testach tez jest bardzo dobrze oceniany i ma jedna zalete - jest do 36 kilogramow podczas gdy dwa wyzej przeze mnie wymienione jedynie do 18 - tak wiec cenowo jest duzo kozystniej zakupic Kiddy life pro. Fakt, ze nadal to spory wydatek ale juz na dluzsze lata:-)

reklama
Mamobartusia zerknij na ten wątek wstecz-myślę że wszystko co wiemy to już chyba powiedziane...
Ja jestem zadowolona z Ramatti bardzo - też miał testy w Niemczech robione i bdb wypadł- nie wiem tylko, jak to się ma do testów Maxi Cosi...
A co do isofix - Cicha ja nie jestem pewna ale wydaje mi się że do niektórych samochodów nie ma sensu tego kupować bo i tak w danym aucie to nie działa- coś mi tak tłumaczył jeden sprzedawca także trzeba by się dopytać - tzn auto musi też chyba mieć jakiś system żeby taki fotelik pasował

Baska masz racje auto tez powinno byc do tego dostosowane i fakt, ze przed zakupem trzeba by to sprawdzic. Dobrze, ze o tym wspominasz bo mnie, choc to informacja wazna, to jakos w momencie pisania zupelnie wylecialo z glowy :-)

Mamabartusia, już to kiedyś dziewczynom pisałam: zdecydowanie Maxi-Cosi jest najbezpieczniejszym fotelikiem na rynku. Mój tata zajmował się crush-testami i ten fotelik najlepiej się sprawdza. Jeśli masz w samochodzie możliwość do zastosowania systemu isofix to ten model, o którym pisała Cicha (Maxi-Cosi PrioriFix).
Cena jest niestety wysoka ok. 1400 zł.

a ja mam pytanie dziewczyny jak sie sprawuja wasze foteliki?

ja wczoraj sciagnełam tapicerke do prania z naszego foteilka ( ramatti venus comfort) i okazało się, że styropian pęknięty...hm nie wiem czy to taka reklamacje rozpatrują pozytywnie, w kazdym razie na czas reklamacji i tak będziemy musieli zakupić ten od 15 kg..chociaz Oti ma tylko 14kg. No ale w czymś ją wozić muszę. Przymierzam się do zakupu nowego tylko nie wiem jakiego?

My też ostatnio zdejmowaliśmy tapicerkę, bo Wojciaszek zasiusiał fotelik i wszystko było w porządku.
Na szczęście z kupnem fotelika możemy jeszcze zaczekać, bo nasz jest do 18 kg. A następny pewnie też będzie Maxi Cosi (o ile będzie nas stać), bo najbardziej poważam tą firmę.

Nasz sprawuje się wysmienicie mamy Coneco model Zenith - nie mam do niego rzadnych zastrzezeń tapicerke juz pralam, zdejmuje sie i zaklada ponownie bardzo łatwo.

A co do zakupu nastepnego to jeszcze nad tym nie mysłałam.:-)

my mamy wbudowany fotelik w fotelu samochodowym , więc problem kupna fotelika mamy z głowy :tak:

ale przedtem woziliśmy Izę w foteliku chiocco on też jest do 18 kg:tak:

reklama
Do góry