reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

reklama
No właśnie nie w tym pierwszym, tylko już w tym drugim jeździmy od listopada, no i czas na ten trzeci :baffled:

Sumka, jesteś pewna, że do 13 kg? Przeważnie drugi fotelik jest do 18 kg. A jest już Kubiszonowi ciasno? Jeśli swobodnie się mieści, to chyba można go jeszcze trochę powozić.
A swoją drogą to niezłą wagę Kuba osiągnął:-) Marcinek chyba tyle będzie ważył za jakieś 2 lata :-D

Sumka tez mi sie wydaje, ze to troche dziwne, zeby drugi fotelik byl do 13 kilogramow. Moze sprawdz czy oby napewno jest do 13.
Nasz jest do 18 a jezdzimy w Romer Duo Plus (z isofixem). A w sumie to tez bylam bardzo nastawiona na Maxi Cosi PrioriFix i to po niego pojechaismy ale ostatecznie wybralismy Romera.

My mamy ten drugi Bebe Connfort pożyczony od znajomych i byłam na 100% przekonana że jest do 18 ale jak jechaliśmy nad morze i Kubas marudził, to przesiadłam się do niego i z nudów zaczęłam oglądać ten fotelik. Na bank napisane do 13 kg i rzeczywiście ostatnio coś ciężkawo było go do niego zapakować. Teraz już wszystko jasne :-D

A swoją drogą to niezłą wagę Kuba osiągnął:-) Marcinek chyba tyle będzie ważył za jakieś 2 lata :-D

Hihihi :-) to tak jak moja Marta :-)

Sumka, to rzeczywiście czas przesiąść się do większego :tak:

Z tymi przedziałami kilogramowymi to jakaś ściema jest. My mieliśmy pierwszy fotelik coneco (pożyczony), myślałam, że on jest do 9 kg, ale jak go czyściłam przed oddaniem to okazało się, że na naklejce jest do 13. My zmieniliśmy fotelik w kwietniu, Martuś wtedy nawet 8 kg nie ważyła, a w tym niby do 13 już jej było ciasno i niewygodnie, główka niby się jeszcze opierała na styk, ale nóżki dość długo były na oparciu siedzenia...

a nasz ten duży nowy tata zabrał do anglii- bo jak ja potem do samolotu z tymi gratami bym sie zabrała- fotelik wózek i ciszki..wiec jednego sie pozbyłam i teraz mała tu musi jeździć w tym małym do 13 kg:sorry2:..ale nie narzeka i mimo iż są to krótkie trasy do 20 km- od razu zasypia:szok::-D:-D:-D

reklama
Witam
Muszę dość szybko kupić fotelik samochodowy . Na pierwszym miejscu stawiam bezpieczeństwo, jako że nie jestem doświadczonym kierowcą (ostatni raz prowadziłam samochód 4,5 roku temu:crazy: i panikuję, bo za pare tygodni czeka mnie dłuuuuga trasa). Ktoś może mi coś polecić? Sprawdzałam już różnego rodzaju strony z testami ale chciałabym znać opinię kogoś, kto używał i może powiedzieć z własnego doświadczenia jak się sprawdza.
Widzę też dobre opinie o Ramatti, ale zastanawiałam sie też nad kiddy life pro (strasznie drogi:-() albo jakimś maxi-cosi tylko który model:eek:.

Do góry