reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jestem na świecie ;-) Porady i Rady....

Hej

moja Adulka przybiera dobrze na wadze 20.10 wazyla 6200g a teraz 10.11-7000g wiec przez 3 tyg.800g to raczej ok. przybiera a wraz nie ma kupy przyznam sie ze od czasu do czasu podam jej butle ale np. wczoraj o 19:30 przed snem pociagnela cyca tak byle jak ale z butli pociagnela tylko 10ml(o 18 troszke tez zjadła). wiec raczej wystarcza jej mój cyc ktory wydaje mi sie flakowaty i bez nadmiaru mleka,nie mam twardych cycek tylko flakowate ale mala sie najada i nie placze ze cos nie tak i na wadze tez dobrze przybiera wiec wszystko niby ok pomijajac te nieszczesne kupska:wściekła/y:
Najgorzej w nocy po 3 zawsze trze raczkami buzie i zarzuca glowe w prawo w lewo i oczywiscie baczki ja mięcza....mam juz dosc...ciekawe kiedy to sie wreszcie unormuje.

reklama
U mojej Agatki z kupami ostatnio też średnio. Teraz miała najdłuższą przerwę - zrobiła w czwartek i kolejną dopiero wczoraj, za to 4 takie średniej wielkości. Niestety wczoraj zanim je zrobiła to troszeczkę się pomęczyła ale na szczęśćie nie bardzo. Wydaje mi się że w naszym przypadku troszkę pomogło jabłuszko które dostawała od przedwczoraj bo wczorajsze kupy zaczęły pojawiać się godzinkę po jego zjedzeniu :tak: Mała nadal jest głównie na cycu, tylko raz dziennie daję jej trochę butli ale zjada max 60ml, więcej nie bardzo chce...

Hej Daisy! To bardzo ładnie Adulka rośnie:tak:Moja mała też dobrze przybiera, mimo, ze ja też nadmiaru pokarmu nie mam ostatnio. Zadowolona jest po karmieniu wiec pewnie sie najada.

Wybieramy się do rodziców męża do Białej pod koniec listopada. Ciekawe jak Zosia zniesie podróż (4, 5 h)?Póki co, drze sie w foteliku strasznie, nie mogę jej uspokoić, zabawki, śpiewanie, radio, nic nie pomaga.
Może macie jakieś cudowne sposoby?

mam pytanie do was dziewczyny. czy pieluszki waszych dzieciaczkow tez sa non stop mokre? kiedys czasem zdarzylo mi sie ze przy podgladaniu zawartosci pampersa byl suchy a teraz ledwo zmieni i juz mokry i tak caly czas, normalnie jest pelen jak nigdy. nie wiem czy to normalne? a i kolor takie slomkowy i zapach taki dziwny jakby chrupki kukurydziane, hmm tak mi sie kojarzy.

Ewa 2,5 miesiaca byla tylko na cycusiu i zdarzaly sie suche pampersy, a odkad jest na butli i daje jej herbatke z kopru lub rumiankowa to wlasnie tak jest..ze ciagle pelny i ten leciutki zapaszek. nic innego jeszcze jej nie dawalam

Wydaje mi się, że po prostu nerki robią to co do nich należy i oczyszczają organizm... a w przypadku gdy podajesz mleko modyfikowane i herbatkę (a potem kolejne nowości) to tych "toksyn" będzie coraz więcej więc i mocz i kupka będą coraz bardziej "pachnące" ;-)

Ja narazie karmię tylko piersią i też pieluszki non stop nabomblowane:tak:, kolor tez słomkowy, a co do zapachu to nie mam pojęcia, nie wąchałam:-D ale przy nastepnej zmianie sprawdze.

Ale moze, tak jak napisała Ewa, wprowadzasz nowe dania i one maja wpływ na barwe i zapach?

reklama
pewnie macie racje, uspokoilyscie mnie bo juz zaczelam wkrecac sobie ze moze ma cos z pecherzem, no ale mala nie placze i chyba nie powinnam sie martwic.

Do góry