reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jest jakaś szansa, że to pozytyw ?

Właśnie dlatego nie nastawiam się na ciążę, jedynie tylko zmartwiło mnie to że od kolejnego dnia po współżyciu zaczęło się to pobolewanie w podbrzuszu, i ta taka bezsilność. Kalendarz pokazuje mi że dni płodne zaczęły mi się zaraz po skończonej @. Stąd przyszła mi myśl, czy może coś się wydarzy w kierunku ciąży :)
Tymbardziej,że tak jak pisałam, nie miałam nigdy takiego bólu który (dziś już 8 dzień po stosunku) nadal trwa. Plamienie brązowe wystąpilo tylko wczoraj , chwilę.
Nie nakręcam się ale chyba do spodziewanej @ oszaleje 🤦🏻‍♀️
Spokojnie, poczekaj do @. Kiedy Ci wypada?

reklama
Dziewczyny może wyjdę na wariatke . Ja o ciążę się staram tak długo, że na prawdę już dawno jestem za etapem szukania objawów. Czysto technicznie czasem zrobię test najczęściej ma jakieś cienie które są jak na powyższym obrazu i tyle. Do brzegu

Właśnie szłam do kuchni i poczułam jakby ktoś jakiś wielki ciężki balon wrzucił mi w dół brzucha. Za parę sekund silny skurcz macicy i za parę sekund kolejny skurcz.

Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że może to być jakiś objaw zagnieżdżenia - ale możecie mnie poprawić jak się mylę.

Jakie macie zdanie na ten temat ? 😜

Dziewczyny może wyjdę na wariatke . Ja o ciążę się staram tak długo, że na prawdę już dawno jestem za etapem szukania objawów. Czysto technicznie czasem zrobię test najczęściej ma jakieś cienie które są jak na powyższym obrazu i tyle. Do brzegu

Właśnie szłam do kuchni i poczułam jakby ktoś jakiś wielki ciężki balon wrzucił mi w dół brzucha. Za parę sekund silny skurcz macicy i za parę sekund kolejny skurcz.

Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że może to być jakiś objaw zagnieżdżenia - ale możecie mnie poprawić jak się mylę.

Nie, zagnieżdzenia się nie czuje.

W trakcie zagnieżdżenia blastocysta ma 0,1mm - pisałam maturę rozszerzoną z biologi więc nie uwierzyłabym nikomu, że można to czuć 🤷‍♀️

Poza tym tak szczerze? Od lutego mam różne bóle. Ba nawet teraz boli mnie jak na okres/owulację. Zdarza mi się wziąć nawet przeciwbólowe. A ja nadal nie mam owulacji przy KP (potwierdzone u lekarza) więc tak to z tymi różnymi bólami jest 🤷‍♀️

Okey dzięki :D kiedyś się natknęłam na taki artykuł bądź komentarz już nie pamiętam. Mniejsza o to. Dzięki za odp

Witam ponownie :)
Zrobiłam dziś test, a nawet dwa.. Jestem dzień po spodziewanej @ której wiadomo nie ma..
Może to moje zwidy, może jakieś halucynację...
Ogólnie to czuję się bez sił, zmęczona, śpiąca. Spalabym ciągle i bóle głowy mam napadowe. Piersi mnie nie bolą cały czas, raczej też są takie napadowe skurczowe i ciągną do sutków bardziej aż szczypie. Mam przypływy mdłości i ślinotoki. Pobolewa mnie dalej podbrzusze a teraz nasilił się ból na dole kręgosłupa aż do pośladków. Bardziej czuję też jajnik z prawej strony, ukłucia jakieś. Choć i po lewej też się zdarzają. Żaden śluz nie wypływa a gdy sprawdzałam to mam wszystko w środku rozpulchnione i tak jest cały biały śluz bez żadnego zapachu, wejście mam zamknięte.
Zaczynam wariować 🙈
IMG_20240718_094150.jpg
IMG_20240707_125637.jpg

Witam ponownie :)
Zrobiłam dziś test, a nawet dwa.. Jestem dzień po spodziewanej @ której wiadomo nie ma..
Może to moje zwidy, może jakieś halucynację...
Ogólnie to czuję się bez sił, zmęczona, śpiąca. Spalabym ciągle i bóle głowy mam napadowe. Piersi mnie nie bolą cały czas, raczej też są takie napadowe skurczowe i ciągną do sutków bardziej aż szczypie. Mam przypływy mdłości i ślinotoki. Pobolewa mnie dalej podbrzusze a teraz nasilił się ból na dole kręgosłupa aż do pośladków. Bardziej czuję też jajnik z prawej strony, ukłucia jakieś. Choć i po lewej też się zdarzają. Żaden śluz nie wypływa a gdy sprawdzałam to mam wszystko w środku rozpulchnione i tak jest cały biały śluz bez żadnego zapachu, wejście mam zamknięte.
Zaczynam wariować 🙈
I ostatni raz współżylas 7 dni przed 4.07? Tak jak pisałas w innych tematach?

reklama
Do góry