reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jedzenie i upał

Marciaa

Mamma 04.2010 i 02.2012
Miasto
Kamionki/Poznań
Witam dziewczyny...
czy wasze dzieciątka też mają problem z jedzeniem w takie dni??
Mój mały pije tylko 120 ml w nocy i nad ranem w ciagu dnia moze zje niecałe 200 i 100 ml herbatki:-(
cos ma awersje na mleko

reklama
Podobnie z moją Polą. W dzień na jeden posiłek nie może nawet 100 zjeść a zjadała 150, ale deserku z owocków to nie odpuści i zjada całe, natomiast na noc zjada 180 i śpi całą nockę. Herbatki wypija około 150 ml.

Jeśli dziecko nie ma apetytu nie należy go zmuszać do jedzenia, szczególnie w taki upał. Trzeba tylko pilnować by regularnie piło- taki malec może się bardzo szybko odwodnić. Sugerowałabym zamiast herbatki podawać zwykłą wodę- może trochę "zaostrzyć" apetyt

Spokojnie,jesli pije mleko to napewno sie nie odwodni a nie pije go wcale AZ tak malo...gorzej gdyby wcale nie chcial jesc.

W ciagu dwóch tygodni byłam 2 razy na kontroli z moim synkiem, bo troszke chorowal, a akurat też mamy problem z jedzeniem w trakcie upałów. Wczesniej pił po 120 ml co 3 godziny. Teraz wypija ok 100ml co 4-5 godzin. Pomiedzy jedzeniem daje mu dużo picia (herbatki, woda). Na szczęście na obu kontrolach waga była prawidłowa, mimo słabszego jedzenia przybiera dobrze, więc wszystko jest ok. Myslę, że z waszymi maluszkami tez bedzie w porzadku. Podrawiam

Nam w takie upały tez nie chce sie jesc wiec i dzieciom. Moja je rano i wieczorm mleko,a na obiad jogurt.I duuuuuuuuuużo wody.Ale nie chudnie,a waga dobra.wiec nie chce to nie:-)

reklama
W czasie upałów dzieci mogą mieć mniejszy apetyt. Napewno nie warto zmuszać do jedzenia, ale za to warto pamiętać o piciu - herbatek o temp. pokojowej oraz wody dla niemowląt - np. Mama i ja lub inne. Mniejszym maluchom wystarczy pierś. Mleko kobiece nie jest bardzo gęste, więc spokojnie zaspokoi pragnienie;)

Do góry