Owulacja
Fanka BB :)
Fajnie, że się chwalisz, ale myślę że nie takich odpowiedzi oczekuje autorkaMój jadł to co my na śniadanie obiad i kolację po roku już
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Fajnie, że się chwalisz, ale myślę że nie takich odpowiedzi oczekuje autorkaMój jadł to co my na śniadanie obiad i kolację po roku już
Można się dostosowywać, dopóki nie zacznie spadać z wagi... Ja też mam niejadka i aż się boje kolejnej wizyty szczepiennej gdzie będzie waga@Asiczek84 o, w tym samym momencie napisałyśmy no to wlasnie tak jak mówię - jesli ma się niejadka, to trzeba sie dostosować. A jak nie zje obiadu, tylko kromkę chleba czy suchą bułkę to nic mu sie nie stanie
Przecież my tez nie zawsze mamy ochotę na coś..
A próbowałaś podawać gotowe słoiczki? Niektóre są faktycznie jałowe, bez smaku, ale niektóre są całkiem smaczneHej Mamusie . Mam takie pytanie . Mój chłopczyk skończył rok . I kiedy zaczął pic mleko 3 , pije je tylko rano i wieczorem . Wcześniej pił co 3 godziny .
Problem jest w tym ze nie bardzo chce jeść inne rzeczy . A widzę ze jest marudny , tak jak by był głodny . Co mu podawać ? Na śniadanie ? Na obiad ? Macie jakieś pomysły? Lub co zajadaja wasze pociechy ? I to ze przestał pic mleko to normalne ?
Moje dziecko jadło już stałe posiłki. Mleka nie chciało pić od 10 miesiąca....Hej Mamusie . Mam takie pytanie . Mój chłopczyk skończył rok . I kiedy zaczął pic mleko 3 , pije je tylko rano i wieczorem . Wcześniej pił co 3 godziny .
Problem jest w tym ze nie bardzo chce jeść inne rzeczy . A widzę ze jest marudny , tak jak by był głodny . Co mu podawać ? Na śniadanie ? Na obiad ? Macie jakieś pomysły? Lub co zajadaja wasze pociechy ? I to ze przestał pic mleko to normalne ?
My najgorsze juz mamy za sobą.No właśnie. Nie dość ze trudno coś wymyślić to jeszcze są ograniczenia. Nie zazdroszczę. Z niektórych alergii się wyrasta, czasem rodzice podają małe ilości alergenów żeby dziecko się przyzwyczajalo. Ale to chyba zależy od stopnia uczulenia. Nie siedze za głęboko w tym temacie, bo tez takiej u nas potrzeby nie było. Są różne zamienniki ale to pasowałoby albo z dietetykiem ustalić albo zagłębić wiedzę w sieci i coś może znaleźć.
No to juz jest skrajność, mialam na mysli raczej jesli dziecko je wybiorczo, lub nie chce np papek/blw czy konkretnych produktów.Można się dostosowywać, dopóki nie zacznie spadać z wagi... Ja też mam niejadka i aż się boje kolejnej wizyty szczepiennej gdzie będzie waga
my zaczęliśmy rozszerzać tak poważnie jak skończył 6 miesięcy bo do tego czasu był tylko na cycu. Wcześniej jakieś tam niewielkie próby, tu ziemniaczki, tam marcheweczka ale tak realnie to właśnie po 6 miesiącu. Nie ukrywam ze i słoiczki wchodziły.Mam pytanie do mam, których dziecko na roczek jadło "wszystko". Kiedy zaczęłyście rozszerzanie diety?
Po 4 msc dodawalam kleiku do mleka, pozniej jakąś kaszkę. Wynikało to z tego, że w dzien musial jeść co 1,5 godz w nocy tez. Te karmienie trwalo dlugo. Szarpał się. Nie wiedzialam o co chodzi. Karmialm piersią 3 msc. Ale to byla istna męka płakał on, plakalam i ja. W miedzy czasie i tak szukał tego cyca, balam sie przekarmienia. Nie wi3dzialam czy placze ze jest glodny (tak to wygladalo) czy placze ze jest przekarmiony (tak mi sugerowano).Mam pytanie do mam, których dziecko na roczek jadło "wszystko". Kiedy zaczęłyście rozszerzanie diety?