reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jedna czy dwie?

Oj
Oj kochana gratulacje 😍 . Na kiedy wyliczony termin? U siebie powoli zaczynam tracić nadzieję ale dziskuje 😊
Termin na 20.02 🤍 pamiętaj, że jesteś pod dobrą opieką i nic złego Ci się stanie. W tym momencie będą Ci tylko pomagać. Wiem jakie to trudne bo przez to przechodziłam, ale pamiętaj, że później już będzie tylko lepiej.

reklama
Dziękuję za m
Termin na 20.02 🤍 pamiętaj, że jesteś pod dobrą opieką i nic złego Ci się stanie. W tym momencie będą Ci tylko pomagać. Wiem jakie to trudne bo przez to przechodziłam, ale pamiętaj, że później już będzie tylko lepiej.
Dziękuję za miłe słowa 😊 . Naprawdę czas tutaj leci wolno człowiek ma milion myśli w głowie. Jak udało Ci się pogodzić ze stratą? To musiało być ciężkie 😢. Zimowa księżniczka będzie 😍

Dziękuję za m
Dziękuję za miłe słowa 😊 . Naprawdę czas tutaj leci wolno człowiek ma milion myśli w głowie. Jak udało Ci się pogodzić ze stratą? To musiało być ciężkie 😢. Zimowa księżniczka będzie 😍
Hmm. Ja zafiksowałam się na punkcie diety, miałam sporo do zarzucenia i obiecałam sobie, że nie podejmiemy kolejnych starań jeśli sama nie poczuję się dobrze we własnym ciele. Działałam intensywnie. Dieta, ruch i starałam się nie wracać do tematu mimo, że było mi bardzo ciężko i nienawidziłam nawet patrzeć na ciężarne. Mój mąż pracuje za granicą i tydzień po moim wyjściu ze szpitala już musiał wracać do pracy. Więc z całą tą nienawiścią, bólem i żalem zostałam sama.

Cześć. Taka diagnoza z dzisiejszej wizyty .Beta wzrosła do 496
W macicy widac miejsce zagniezdzenia mówił że prawdopodobnie tam powstanie pecherzyk . Daje szansę na zdrową ciążę ale widzi tez płyn w zatoce Douglasa jezeli będzie go więcej będą badać czy to krew jeżeli krew ciąża raczej pójdzie w stronę pozamaciczna.

Nie zmiania faktu ze jest dla mnie dziwne 😕

Hmm. Ja zafiksowałam się na punkcie diety, miałam sporo do zarzucenia i obiecałam sobie, że nie podejmiemy kolejnych starań jeśli sama nie poczuję się dobrze we własnym ciele. Działałam intensywnie. Dieta, ruch i starałam się nie wracać do tematu mimo, że było mi bardzo ciężko i nienawidziłam nawet patrzeć na ciężarne. Mój mąż pracuje za granicą i tydzień po moim wyjściu ze szpitala już musiał wracać do pracy. Więc z całą tą nienawiścią, bólem i żalem zostałam sama.
Musiało być Ci strasznie ciężko ale rozuniem że się nie poddała z dieta i walką o siebie?

Cześć. Taka diagnoza z dzisiejszej wizyty .Beta wzrosła do 496
W macicy widac miejsce zagniezdzenia mówił że prawdopodobnie tam powstanie pecherzyk . Daje szansę na zdrową ciążę ale widzi tez płyn w zatoce Douglasa jezeli będzie go więcej będą badać czy to krew jeżeli krew ciąża raczej pójdzie w stronę pozamaciczna.

Nie zmiania faktu ze jest dla mnie dziwne 😕
Wrzuć sobie proszę swoje wyniki do kalkulatora beta hcg w internecie i zobacz, że przyrost jest nadal żaden. I jakim cudem lekarz mógł coś zobaczyć skoro beta to ledwo 500 a cokolwiek widać dopiero od minimum 1000?

Wrzuć sobie proszę swoje wyniki do kalkulatora beta hcg w internecie i zobacz, że przyrost jest nadal żaden. I jakim cudem lekarz mógł coś zobaczyć skoro beta to ledwo 500 a cokolwiek widać dopiero od minimum 1000?
Wrzuciłam w kalkulator widzę że jest niski ale on nawet zaznaczyl na usg ze widzi miejsce zagniezdzenia (nie pecherzyk ciążowy) nie było widać to wcześniej. Mam to podpięte w karcie.

Wrzuciłam w kalkulator widzę że jest niski ale on nawet zaznaczyl na usg ze widzi miejsce zagniezdzenia (nie pecherzyk ciążowy) nie było widać to wcześniej. Mam to podpięte w karcie.
Jeżeli lekarz twierdzi, że widzi pęcherzyk przy becie 500 to albo jest to już beta spadkowa albo z niego lekarz do doopy. Ale widzieć miejsce zagnieżdżenia to jest wręcz niemożliwe.

reklama
Jeżeli lekarz twierdzi, że widzi pęcherzyk przy becie 500 to albo jest to już beta spadkowa albo z niego lekarz do doopy. Ale widzieć miejsce zagnieżdżenia to jest wręcz niemożliwe.
Akurat tutaj koleżanka leży w szpitalu z powodu niskiej bety 🤷‍♀️ w sobotę beta wynosiła 270, we wtorek 385 i dzisiaj 496 a lekarz twierdzi, że daje szansę na zdrową ciążę 🤔 chyba chciałabym wiedzieć jaki to szpital, żeby tam nigdy nie trafić. Pomijając fakt tego, że cokolwiek widział w macicy..

Do góry