reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedna czy dwie?

Mam jakiś plyn w zatoce to im się nie podoba. Do tego niska beta jeden lekarz daje nadzieję na prawidłową ciążę drugi sugeruje że to ciąża pozamaciczna i mam sie nastawić na zabieg .. Strasznie mi tu ciężko 😕 doceniam kazdy komentarz dodany do tego posta naprawde .. chociaż nie jestem z tym sama
Jesteś pod stałą opieką, więc nic złego się nie stanie. Nie odbierz źle naszych komentarzy, ale ja jestem mega zdziwiona, że wykształceni ludzie gadają takie bzdury... Jeszcze będzie dobrze, naprawdę 🤍 musisz być silna.

reklama
Siedzę łzy same lecą. Nie jestem w stanie nic zrobić😥 przy wieczornej wizycie lekarz powiedział że mam być jutro nacczo bo są ku temu żeby jednak wykonać zabieg 😞

Siedzę łzy same lecą. Nie jestem w stanie nic zrobić😥 przy wieczornej wizycie lekarz powiedział że mam być jutro nacczo bo są ku temu żeby jednak wykonać zabieg 😞
Rozumiem, ale nie powiedzieli nic więcej? Co i gdzie chcą usuwać / wykonywać zabieg jak nigdzie nie uwidocznili pęcherzyka?

Rozumiem, ale nie powiedzieli nic więcej? Co i gdzie chcą usuwać / wykonywać zabieg jak nigdzie nie uwidocznili pęcherzyka?
Powiedział że jutro porozmawiamy. Przyjmują wtedy że to ciąża pozamaciczna podają zastrzyk hcg zaczyna spadać bedzie pewność że pozamaciczna a jeżeli w macicy to bedzie zabieg łyżeczkowania jeżeli płyn w zatoce do jutra nie zniknie muszą operować- laparoskopia jak dobrze zapamiętałam. Nie widzą pecherzyka beta przybiera słabo to wszystko sie tak szybko dzieję czlowiek nie ma czasu na przemyślenie :(

Powiedział że jutro porozmawiamy. Przyjmują wtedy że to ciąża pozamaciczna podają zastrzyk hcg zaczyna spadać bedzie pewność że pozamaciczna a jeżeli w macicy to bedzie zabieg łyżeczkowania jeżeli płyn w zatoce do jutra nie zniknie muszą operować- laparoskopia jak dobrze zapamiętałam. Nie widzą pecherzyka beta przybiera słabo to wszystko sie tak szybko dzieję czlowiek nie ma czasu na przemyślenie :(
Mam nadzieję, że lekarz wszystko dokładnie Ci wyjaśni bo to poważna sytuacja. Pamiętaj, że jeśli dojdzie do podania zastrzyku to nie możesz starać się o kolejną ciążę przez 6msc.

I jak u ciebie sytuacja kochana? Trzymasz się?

I jak u ciebie sytuacja kochana? Trzymasz się?
Witaj :) . Płynu nie ma w ogóle wchłonął się zabieg odwołano szansa na ciążę pozamaciczną zmalała ale wciąż istnieje. Lekarz dodał że mogę wyjść do domu i kontrolować hcg sama więc też tak zrobiłam. Czuje się dobrze ale przyznam że nie wrócę już do tego szpitala..zmienie ginekologa myślę że co ma być to będzie 😕

Witaj :) . Płynu nie ma w ogóle wchłonął się zabieg odwołano szansa na ciążę pozamaciczną zmalała ale wciąż istnieje. Lekarz dodał że mogę wyjść do domu i kontrolować hcg sama więc też tak zrobiłam. Czuje się dobrze ale przyznam że nie wrócę już do tego szpitala..zmienie ginekologa myślę że co ma być to będzie 😕
Zrobili ci usg przed wyjściem ?

reklama
Do góry