reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jedna czy dwie?

Kobietki on nie widzi pęcherzyka tylko pokazał mi takie "kółeczko" nie umiem inaczej zobrazowac wytłumaczył że to miejsce zagnieżdżenia w tym miejscu zrobi się pęcherzyk ciążowy. Badał mnie ordynator. Pisze tylko co mówił nie wiem czy warto tu jeszcze tracić czas czy wypisać się na własne żądanie i iść do ginekologa. Taki robią tutaj mętlik w głowie 😭. Co robić 😞?

reklama
Kobietki on nie widzi pęcherzyka tylko pokazał mi takie "kółeczko" nie umiem inaczej zobrazowac wytłumaczył że to miejsce zagnieżdżenia w tym miejscu zrobi się pęcherzyk ciążowy. Badał mnie ordynator. Pisze tylko co mówił nie wiem czy warto tu jeszcze tracić czas czy wypisać się na własne żądanie i iść do ginekologa. Taki robią tutaj mętlik w głowie 😭. Co robić 😞?
Tak btw, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Akurat tutaj koleżanka leży w szpitalu z powodu niskiej bety 🤷‍♀️ w sobotę beta wynosiła 270, we wtorek 385 i dzisiaj 496 a lekarz twierdzi, że daje szansę na zdrową ciążę 🤔 chyba chciałabym wiedzieć jaki to szpital, żeby tam nigdy nie trafić. Pomijając fakt tego, że cokolwiek widział w macicy..
Aż się wierzyć nie chce... A w szpitalu badał ja ten sam lekarz?

Badało mnie kilku lekarzy w tym ordynator. Dziewczyny może macie racje nastawie sie na najgorsze. Odezwę się po jutrzejszej wizycie.

Nie wiem co Ci powiedzieć, ale słucham i nie wierzę w to co lekarz mówi.. Beta nie rośnie prawidłowo od samego początku i nie rozumiem dlaczego ordynator daje Ci nadzieję, że będzie z tego zdrowa ciąża. To już 6tc i myślę, że powinien być co najmniej pęcherzyk...
W 6 TC to już u niektórych serduszko widać.
Nie zrozum mnie źle. Nie jestem lekarzem. Ale jak pójdzie się za wcześnie (przy niskiej becie np. W 4 tyg) to ginekolog nawet ciąży nie potwierdzi, bo jej nie widać jest taka malutka. A co dopiero miejsce zagnieżdżenia 🙆 nie wiem, być może lekarz używa takich słów żeby pacjentce zobrazować? Może to "kółeczko" to po prostu puste jajo? Gdybyś nie była w szpitalu to doradzała bym konsultacje u jakiegoś dobrego ginekologa.

reklama
W 6 TC to już u niektórych serduszko widać.

Nie zrozum mnie źle. Nie jestem lekarzem. Ale jak pójdzie się za wcześnie (przy niskiej becie np. W 4 tyg) to ginekolog nawet ciąży nie potwierdzi, bo jej nie widać jest taka malutka. A co dopiero miejsce zagnieżdżenia 🙆 nie wiem, być może lekarz używa takich słów żeby pacjentce zobrazować? Może to "kółeczko" to po prostu puste jajo? Gdybyś nie była w szpitalu to doradzała bym konsultacje u jakiegoś dobrego ginekologa.
Mam jakiś plyn w zatoce to im się nie podoba. Do tego niska beta jeden lekarz daje nadzieję na prawidłową ciążę drugi sugeruje że to ciąża pozamaciczna i mam sie nastawić na zabieg .. Strasznie mi tu ciężko 😕 doceniam kazdy komentarz dodany do tego posta naprawde .. chociaż nie jestem z tym sama

Do góry