reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jedna czy dwie?

Kobietki on nie widzi pęcherzyka tylko pokazał mi takie "kółeczko" nie umiem inaczej zobrazowac wytłumaczył że to miejsce zagnieżdżenia w tym miejscu zrobi się pęcherzyk ciążowy. Badał mnie ordynator. Pisze tylko co mówił nie wiem czy warto tu jeszcze tracić czas czy wypisać się na własne żądanie i iść do ginekologa. Taki robią tutaj mętlik w głowie 😭. Co robić 😞?

reklama
Kobietki on nie widzi pęcherzyka tylko pokazał mi takie "kółeczko" nie umiem inaczej zobrazowac wytłumaczył że to miejsce zagnieżdżenia w tym miejscu zrobi się pęcherzyk ciążowy. Badał mnie ordynator. Pisze tylko co mówił nie wiem czy warto tu jeszcze tracić czas czy wypisać się na własne żądanie i iść do ginekologa. Taki robią tutaj mętlik w głowie 😭. Co robić 😞?
Tak btw, kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Akurat tutaj koleżanka leży w szpitalu z powodu niskiej bety 🤷‍♀️ w sobotę beta wynosiła 270, we wtorek 385 i dzisiaj 496 a lekarz twierdzi, że daje szansę na zdrową ciążę 🤔 chyba chciałabym wiedzieć jaki to szpital, żeby tam nigdy nie trafić. Pomijając fakt tego, że cokolwiek widział w macicy..
Aż się wierzyć nie chce... A w szpitalu badał ja ten sam lekarz?

Badało mnie kilku lekarzy w tym ordynator. Dziewczyny może macie racje nastawie sie na najgorsze. Odezwę się po jutrzejszej wizycie.

Nie wiem co Ci powiedzieć, ale słucham i nie wierzę w to co lekarz mówi.. Beta nie rośnie prawidłowo od samego początku i nie rozumiem dlaczego ordynator daje Ci nadzieję, że będzie z tego zdrowa ciąża. To już 6tc i myślę, że powinien być co najmniej pęcherzyk...
W 6 TC to już u niektórych serduszko widać.
Nie zrozum mnie źle. Nie jestem lekarzem. Ale jak pójdzie się za wcześnie (przy niskiej becie np. W 4 tyg) to ginekolog nawet ciąży nie potwierdzi, bo jej nie widać jest taka malutka. A co dopiero miejsce zagnieżdżenia 🙆 nie wiem, być może lekarz używa takich słów żeby pacjentce zobrazować? Może to "kółeczko" to po prostu puste jajo? Gdybyś nie była w szpitalu to doradzała bym konsultacje u jakiegoś dobrego ginekologa.

reklama
W 6 TC to już u niektórych serduszko widać.

Nie zrozum mnie źle. Nie jestem lekarzem. Ale jak pójdzie się za wcześnie (przy niskiej becie np. W 4 tyg) to ginekolog nawet ciąży nie potwierdzi, bo jej nie widać jest taka malutka. A co dopiero miejsce zagnieżdżenia 🙆 nie wiem, być może lekarz używa takich słów żeby pacjentce zobrazować? Może to "kółeczko" to po prostu puste jajo? Gdybyś nie była w szpitalu to doradzała bym konsultacje u jakiegoś dobrego ginekologa.
Mam jakiś plyn w zatoce to im się nie podoba. Do tego niska beta jeden lekarz daje nadzieję na prawidłową ciążę drugi sugeruje że to ciąża pozamaciczna i mam sie nastawić na zabieg .. Strasznie mi tu ciężko 😕 doceniam kazdy komentarz dodany do tego posta naprawde .. chociaż nie jestem z tym sama

Do góry