reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jedna czy dwie?

Dziewczyny jeżeli się nie uda będę musiała się z tym pogodzić 😥 . Tylko pp co lekarze czekają? Wierzycie w cuda? Mi w tym momencie jakoś ciężko uwierzyć że będzie dobrze. Mam sporo czasu więc czytam różne rzeczy i szansę są .. marne ☹
Czekają bo muszą wiedzieć co zrobić. Pęcherzyka przy tych wartościach nikt nigdzie nie zobaczy a na pewno chcą wykluczyć CP. Osobiście w cuda nie wierzę bo w takim wypadku najlepiej dla ciebie byłoby żeby beta sama zaczęła spadać. Nie martw się, wszystko się ułoży 🤍
PS. wiem z doświadczenia 😉

reklama
Jutro bede wiedziała wiecej
Czekają bo muszą wiedzieć co zrobić. Pęcherzyka przy tych wartościach nikt nigdzie nie zobaczy a na pewno chcą wykluczyć CP. Osobiście w cuda nie wierzę bo w takim wypadku najlepiej dla ciebie byłoby żeby beta sama zaczęła spadać. Nie martw się, wszystko się ułoży 🤍
PS. wiem z doświadczenia 😉

Jutro będę wiedzieć wiecej. Mam tyle myśli w głowie że ciężko myśleć pozytywnie
Przed chwilą była wizyta lekarz stwierdził że trafiłam tu zbyt wcześnie 🙄 jutro będą robic hcg, usg tyle wiem

Jutro bede wiedziała wiecej

Jutro będę wiedzieć wiecej. Mam tyle myśli w głowie że ciężko myśleć pozytywnie
Przed chwilą była wizyta lekarz stwierdził że trafiłam tu zbyt wcześnie 🙄 jutro będą robic hcg, usg tyle wiem
No niestety lekarz ma rację. Na tym etapie nic nie są w stanie nic zrobić, nie mają jak Ci pomóc a betę mogłabyś badać sama w laboratorium. Nie zabrzmi to dobrze, ale jeśli ciąża jest na tyle zdrowa i silna to sama się utrzyma.

No niestety lekarz ma rację. Na tym etapie nic nie są w stanie nic zrobić, nie mają jak Ci pomóc a betę mogłabyś badać sama w laboratorium. Nie zabrzmi to dobrze, ale jeśli ciąża jest na tyle zdrowa i silna to sama się utrzyma.
Czyli jest szansa że pójdę do domu i na własną rękę mogę sprawdzać poziom hcg?

Czyli jest szansa że pójdę do domu i na własną rękę mogę sprawdzać poziom hcg?
Według mnie to od początku mogłaś być w domu bo rozumiem, że nic więcej z Tobą nie robią poza betą? Usg sama wiesz, że nic nie wykazuje i nie ma ono sensu. Dlatego też lekarze każą zgłaszać się nie wcześniej niż w 6tc na wizyty bo po prostu nic nie widać. Teraz jak już jesteś w szpitalu to po prostu chcą znaleźć przyczynę i to wszystko.

Ja zgłosiłam się z plamieniem na IP, okazało się, że serce w 10tc przestało bić i odesłali mnie do domu. Jeśli poronienie by się nie rozpoczęło do poniedziałku (a był czwartek) to wtedy miałam zgłosić się do szpitala. Na szczęście w sobotę zgłosiłam się sama.

Tak jak piszesz. Nie działo się ze mną nic tylko lekarz widząc wyniki hcg
Według mnie to od początku mogłaś być w domu bo rozumiem, że nic więcej z Tobą nie robią poza betą? Usg sama wiesz, że nic nie wykazuje i nie ma ono sensu. Dlatego też lekarze każą zgłaszać się nie wcześniej niż w 6tc na wizyty bo po prostu nic nie widać. Teraz jak już jesteś w szpitalu to po prostu chcą znaleźć przyczynę i to wszystko.

Ja zgłosiłam się z plamieniem na IP, okazało się, że serce w 10tc przestało bić i odesłali mnie do domu. Jeśli poronienie by się nie rozpoczęło do poniedziałku (a był czwartek) to wtedy miałam zgłosić się do szpitala. Na szczęście w sobotę zgłosiłam się sama.
Tak jak piszesz nie działo się ze mną nic. Lekarz zobaczył tylko wynik hcg 27.09 -263
29.09 - 286 i wysłał mnie prosto na szpital dodam że lekarz wiekowy szukał 2dni po miesiaczce pecherzyka ,nie widział to i stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna wczesna lub bliźniacze dlatego taki slaby przyrost.

Z góry przepraszam za błędy ale telefon zyje swoim życiem 😅. Strasznie przykre że serduszko przestało bić 😔

27.10
Tak jak piszesz. Nie działo się ze mną nic tylko lekarz widząc wyniki hcg

Tak jak piszesz nie działo się ze mną nic. Lekarz zobaczył tylko wynik hcg 27.10 -263
29.10- 286 i wysłał mnie prosto na szpital dodam że lekarz wiekowy szukał 2dni po miesiaczce pecherzyka ,nie widział to i stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna wczesna lub bliźniacze dlatego taki slaby przyrost.

Z góry przepraszam za błędy ale telefon zyje swoim życiem 😅. Strasznie przykre że serduszko przestało bić 😔
Mam nadzieję, że u ciebie szybko wszystko się wyjaśni. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Aktualnie jestem 24+2 a mała waży już 637g 💜 więc jka sama widzisz wszystko jeszcze może się ułożyć 😉

reklama
Oj
Mam nadzieję, że u ciebie szybko wszystko się wyjaśni. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Aktualnie jestem 24+2 a mała waży już 637g 💜 więc jka sama widzisz wszystko jeszcze może się ułożyć 😉
Oj kochana gratulacje 😍 . Na kiedy wyliczony termin? U siebie powoli zaczynam tracić nadzieję ale dziskuje 😊

Do góry