reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedna czy dwie?

Dziewczyny jeżeli się nie uda będę musiała się z tym pogodzić 😥 . Tylko pp co lekarze czekają? Wierzycie w cuda? Mi w tym momencie jakoś ciężko uwierzyć że będzie dobrze. Mam sporo czasu więc czytam różne rzeczy i szansę są .. marne ☹
Czekają bo muszą wiedzieć co zrobić. Pęcherzyka przy tych wartościach nikt nigdzie nie zobaczy a na pewno chcą wykluczyć CP. Osobiście w cuda nie wierzę bo w takim wypadku najlepiej dla ciebie byłoby żeby beta sama zaczęła spadać. Nie martw się, wszystko się ułoży 🤍
PS. wiem z doświadczenia 😉

reklama
Jutro bede wiedziała wiecej
Czekają bo muszą wiedzieć co zrobić. Pęcherzyka przy tych wartościach nikt nigdzie nie zobaczy a na pewno chcą wykluczyć CP. Osobiście w cuda nie wierzę bo w takim wypadku najlepiej dla ciebie byłoby żeby beta sama zaczęła spadać. Nie martw się, wszystko się ułoży 🤍
PS. wiem z doświadczenia 😉

Jutro będę wiedzieć wiecej. Mam tyle myśli w głowie że ciężko myśleć pozytywnie
Przed chwilą była wizyta lekarz stwierdził że trafiłam tu zbyt wcześnie 🙄 jutro będą robic hcg, usg tyle wiem

Jutro bede wiedziała wiecej

Jutro będę wiedzieć wiecej. Mam tyle myśli w głowie że ciężko myśleć pozytywnie
Przed chwilą była wizyta lekarz stwierdził że trafiłam tu zbyt wcześnie 🙄 jutro będą robic hcg, usg tyle wiem
No niestety lekarz ma rację. Na tym etapie nic nie są w stanie nic zrobić, nie mają jak Ci pomóc a betę mogłabyś badać sama w laboratorium. Nie zabrzmi to dobrze, ale jeśli ciąża jest na tyle zdrowa i silna to sama się utrzyma.

No niestety lekarz ma rację. Na tym etapie nic nie są w stanie nic zrobić, nie mają jak Ci pomóc a betę mogłabyś badać sama w laboratorium. Nie zabrzmi to dobrze, ale jeśli ciąża jest na tyle zdrowa i silna to sama się utrzyma.
Czyli jest szansa że pójdę do domu i na własną rękę mogę sprawdzać poziom hcg?

Czyli jest szansa że pójdę do domu i na własną rękę mogę sprawdzać poziom hcg?
Według mnie to od początku mogłaś być w domu bo rozumiem, że nic więcej z Tobą nie robią poza betą? Usg sama wiesz, że nic nie wykazuje i nie ma ono sensu. Dlatego też lekarze każą zgłaszać się nie wcześniej niż w 6tc na wizyty bo po prostu nic nie widać. Teraz jak już jesteś w szpitalu to po prostu chcą znaleźć przyczynę i to wszystko.

Ja zgłosiłam się z plamieniem na IP, okazało się, że serce w 10tc przestało bić i odesłali mnie do domu. Jeśli poronienie by się nie rozpoczęło do poniedziałku (a był czwartek) to wtedy miałam zgłosić się do szpitala. Na szczęście w sobotę zgłosiłam się sama.

Tak jak piszesz. Nie działo się ze mną nic tylko lekarz widząc wyniki hcg
Według mnie to od początku mogłaś być w domu bo rozumiem, że nic więcej z Tobą nie robią poza betą? Usg sama wiesz, że nic nie wykazuje i nie ma ono sensu. Dlatego też lekarze każą zgłaszać się nie wcześniej niż w 6tc na wizyty bo po prostu nic nie widać. Teraz jak już jesteś w szpitalu to po prostu chcą znaleźć przyczynę i to wszystko.

Ja zgłosiłam się z plamieniem na IP, okazało się, że serce w 10tc przestało bić i odesłali mnie do domu. Jeśli poronienie by się nie rozpoczęło do poniedziałku (a był czwartek) to wtedy miałam zgłosić się do szpitala. Na szczęście w sobotę zgłosiłam się sama.
Tak jak piszesz nie działo się ze mną nic. Lekarz zobaczył tylko wynik hcg 27.09 -263
29.09 - 286 i wysłał mnie prosto na szpital dodam że lekarz wiekowy szukał 2dni po miesiaczce pecherzyka ,nie widział to i stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna wczesna lub bliźniacze dlatego taki slaby przyrost.

Z góry przepraszam za błędy ale telefon zyje swoim życiem 😅. Strasznie przykre że serduszko przestało bić 😔

27.10
Tak jak piszesz. Nie działo się ze mną nic tylko lekarz widząc wyniki hcg

Tak jak piszesz nie działo się ze mną nic. Lekarz zobaczył tylko wynik hcg 27.10 -263
29.10- 286 i wysłał mnie prosto na szpital dodam że lekarz wiekowy szukał 2dni po miesiaczce pecherzyka ,nie widział to i stwierdził że to może być ciąża pozamaciczna wczesna lub bliźniacze dlatego taki slaby przyrost.

Z góry przepraszam za błędy ale telefon zyje swoim życiem 😅. Strasznie przykre że serduszko przestało bić 😔
Mam nadzieję, że u ciebie szybko wszystko się wyjaśni. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Aktualnie jestem 24+2 a mała waży już 637g 💜 więc jka sama widzisz wszystko jeszcze może się ułożyć 😉

reklama
Oj
Mam nadzieję, że u ciebie szybko wszystko się wyjaśni. Ja uważam, że nic nie dzieje się bez przyczyny. Aktualnie jestem 24+2 a mała waży już 637g 💜 więc jka sama widzisz wszystko jeszcze może się ułożyć 😉
Oj kochana gratulacje 😍 . Na kiedy wyliczony termin? U siebie powoli zaczynam tracić nadzieję ale dziskuje 😊

Do góry