reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jedna czy dwie?

Możliwe że masz rację, gin mi mówiła, że torbiel to zdecydowanie moja ciążowa przypadłość, że to właśnie ciałko żółte, ale nie bardzo to wszystko zrozumiałam. Mówiła, że z tym nic się nie robi, torbiel powinna po ciąży zniknąć a płyn z macicy wchłonąć, nie mówiła co to za płyn, może to być krew. Z tym, że w poprzedniej ciąży miałam krwiaka i niestety ciążę straciłam, więc teraz trochę panikuję.

5cm to sporo, ale gin mówiła że ma gorsze przypadki u siebie, liczę, że to zniknie... Hcg robiłam ostatnio 25.10 i miałam 471 a widać pęcherzyk żółtkowy tak jak koleżanka niżej dokładniej napisała. Zobaczę dokładnie w środę czy coś się rozwija z tego.. Tak to teraz wyglądało.
U mnie takiego widoku niestety nie ma. Pusty ekran. Lekarze wiedzą co robią znają sie na tym . Bede trzymać za Ciebie kciuk kochana 🤞

reklama
U mnie takiego widoku niestety nie ma. Pusty ekran. Lekarze wiedzą co robią znają sie na tym . Bede trzymać za Ciebie kciuk kochana 🤞
Dziękuję ❣️ Ja Ci życzę dużo siły, mam nadzieję, że szybko się wszystko rozwiąże. Sama przeszłam stratę i w 3 cyklu po znowu zobaczyłam 2 kreski. Musimy być silne.. Kiedyś musi się udać! Taką mam nadzieję teraz..

Jedna czy dwie?
8 dni po owulacji
IMG_20211030_202233.jpg

Jedna czy dwie?
8 dni po owulacjiZobacz załącznik 1331920

Po co piszesz w tysiącach wątków? Jest długi weekend nie wszyscy siedzą na necie no stop.
Przebija tam jakaś kreska - pytanie czy zdjęcie jest zrobione w przeciągu 5 minut od zrobienia testu, czy owulacja jest potwierdzona w jakiś pewny sposób (monitoring u ginekologa) - oficjalnie jest to możliwie bo od owulacji po 6 dniach mogło dojść od zagnieżdżenia a więc po 8 jest szansa już na jakiś wzrost hcg.

Ale również może to być kreska testowa szczególnie jak test poleżał. Ja już tu widziałam tysiące testowych kresek także na dwoje babka wróżyła. Idź na betę we wtorek i będziesz miała 100% pewności

To jest kreska fabryczn ,mogłaś dodać że to test po kilku godzinach leżenia, nie jest pozytywny, poczekaj do terminu @ ,I wtedy zrob
Tak trochę leżał, chodziło mi o to czy ktoś tam widzi też drugą kreskę:)
Ponieważ w poprzednich cyklach jak test leżał kilka godzin nigdy nie było takiej sytuacji aby było widać cień różowej kreski:)
Zawsze był biały test nawet gdy wysechł:)

A teraz wychodzi na to że widać coś więcej nic białe:)

Niestety na tym teście jest taki oszukaniec w postaci testowej kreski..

Jak na świeżo sie nie pokazala to powtórz w terminie @
Spoczko, nie mam spiny:) byłam poprostu ciekawa czy ktoś też widzi i czy ktoś też tak miał że pomimo wyschnięciu pojawił się cień a jednak był w ciąży:)

reklama
Spoczko, nie mam spiny:) byłam poprostu ciekawa czy ktoś też widzi i czy ktoś też tak miał że pomimo wyschnięciu pojawił się cień a jednak był w ciąży:)

Posłużę się moim ulubionym przykładem od mojej ulubionej użytkowniczki tego forum:

Czy jeżeli puszczę niesamowicie śmierdzącego bąka, a potem zrobię test ciążowy który wyjdzie pozytywnie to czy to oznacza, że cuchnące pierdy są objawem/zwiastują ciążę?

Oczywiście, że nie - test się prawdopodobnie utlenił co jest normalne i co się zdarza. Pewnie będą dziewczyn, które i tak potem były w ciąży bo po prostu były, ale test tego nie zmieniał. A będą takie co nie były. Możesz powtórzyć test za kilka dni, ale i tak najlepsze i najbardziej miarodajne będzie badanie krwi i w 100% pewne bez doszukiwania się po czasie kresek na starych testach

Do góry