reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imionka?

A ja jak wczoraj oglądałam Taniec z Gwiazdami to spodobało mi się imię dla dziewczynki Blanka :-) Tylko jak to zdrobnić...Blanusia :eek:

reklama
Julinka .....mi się strasznie podoba imię Blanka -rewelacja .....u nas było długo na topie ale potem ostatecznie miała być Maria ....a końcu okazało się ,że w moim brzuszku mieszka Jaś -to już zaklepane :-D

Ojjjjjjjjjjjj
Ile tych imionek ze nie mozna sie zdecydowac,ja tez powoli zmieniam zdanie co do imienia naszej fasolki,.
Podoba mi sie tez wasze imionka Julka,Blanka
A Filip tez ladnie.
Jak narazie to moje typy;
jesli dziewczynka to Victoria maluska Viki.
jesli chlopiec to musze jeszcze pomyslec bo narazie Brajan :confused:

Ja wybrałam dla chłopca imię jakieś 8 lat temu:-). I tak zostanie - Oliver, ale nad tą Blanką to też myślałam w razie dziewczynki, lub Bianką. Nie przejmować się zdrobnieniami, ja mam Daria na imię i jak ktoś mi zdrobnienia wymyśla to mnie trafia:wściekła/y:.

A mnie sie podoba Ola, Oliwka, a dla chłopca Szymuś, Franuś.
Ale mąż zdecydowanie odrzuca moje typy. Moze by Olę zaakceptował, ale mamy już Hannę Aleksandrę i też nie wiem czy tak może być.
Mąż chciałby Jasia i Helenę. Nie chcę Heleny!!!! a Jasiów sporo w naszym otoczeniu.
Ja bardzo lubię imiona, które mają wiele wersji. Np Hanna - wołamy Hanuś, Hanula, Haneczka (mąż), a jak przeskrobie to zawsze jest Hanka! (z wykrzyknikiem). Dodam że prawie zawsze jest Hanką nazywana :-D . Gdy wybierałam to imię to pomyślałam, ze jak dorośnie i nie będzie chciała być Hanią, to będzie Anią - w końcu to takie uniwersalne imię.

Ja mam straszne problemy z imionami. Dla chłopca od początku nic mi nie pasowało. Podobno jednak dołączy do nas dziewczynka, ale tu też jest problem. Poprostu za duży wybór chyba. Ja zawsze chciałam Martę albo Martynkę, niestety :dry: się odwidziało. Pare razy byliśmy już zgodni - Najpierw miałabyć Marysia, później zmiana na Amelkę i raptem okazało się że Amelka też nie. Tylko jakoś nie ma nic w zastępstwie. Każde imię które wymyśle tatuś krytykuje :wściekła/y:. A to się z jedną taką spotykał, a to znowu inna była puszczalska, a to znowu poprostu nie bo nie!!! Za to jego ostatni pomysł to MARYLA:szok:. Ja nie chce do końca życia myśleć o Rodowicz (jako piosenkarka jest w porządku) kiedy wypowiem imię swojego dziecka!!! Impas więc trwa i dobrze, że jeszcze połowa ciąży przed nami bo nie jesteśmy przegotowani i długo jeszcze nie będzięmy...

Wczoraj zaczęłam się zastanaawiać nad wyborem imienia dla naszego brzdąca.

Dla dziewczynki podobają m się Wiktoria , Maja.

Dla chłopca Krzysztof , Jakub ( ale to drugie nijak nie pasuje do naszego nazwiska).

Generalnie większy problem mam z imieneim dla synka .

Jeszcze żaden typ nie został zaakceptowany, to narazie tylko propozycje.

reklama
Witajcie :-)
ja też mam już upatrzone imię dla mojej fasolki - nie wiem jeszcze czy to będzie dziewczynka czy chlopczyk ale coś czuję że będzie córeczka a jeśli tak to będzie Alicja:tak:
dla chłopczyka niestety jeszcze nie mamy imienia ale to nas tylko podtrzymuje w przekonaniu że będzie dziewczynka :-D

Do góry