Co prawda jestem sierpniowka, ale tmat mnie zaciekawil wiec sie dopisze :-) Jeszcze nie wiemy co bedzie ale imiona mamy juz wybrane. Dla chlopca Seweryn, a dla dziewczynki Zuzia albo Amelka. Przeczucie mam ze bedzie chlopaczek 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A u nas temat imion dla przyszłych dzieci pojawiał się już przed ślubem ....wtedy jeszcze nie planowaliśmy konkretnie potomstwa ale zawsze było przy takich wyborach dużo śmiechu.....
wiem ,że to za wcześnie ale pomalutku ,po cichutku myślimy o tym....
Mi podoba się : Maria , Klara albo Agata ......dla chłopca nie mam pojęcia może : Kacper albo Stanisław
Mąż nie ma typów jeżeli chodzi o dziewczynkę ....Stwierdził ,żę nie będzie w to ingerował ale bardzo chciałby Władysława po swoim śp.dziadku .Dla mnie mały Władziu jest nie do przyjęcia .....więc będzie jeszcze pewnie z tego niezła awanturka ....hi hi .Mieszkamy w Norwegii .dzidziuś urodzi się tutaj więc mąż ma jeszcze pomysł ,który zupełnie mi się nie podoba .Żeby wybrać imiona typowo norweskie......Na pamiątkę naszego życia tutaj i ze względu na miejsce narodzin.....Ja jestem bardzo temu przeciwna .Jesteśmy Polakami , nasze dzieci też będą ,bez względu na to gdzie mieszkamy ....hmm...hmmm Trzeba będzie dojść do jakiegoś kompromisu a to nie będzie wcale łatwe .....
Norge - zaciekawiły mnie te norweskie imiona... daj kilka przykładów - może coś fajnego wybierzemy ;-)